Autor: Informer.rs

29.03.2022.

10:08

Foto: printscreen

Sport

VELIKA TRAGEDIJA! Pretužne vesti, golman izgubio bitku sa leukemijom, imao je samo 28 godina!

 

Opakla bolest stala je na put mladom golmanu. Borio se Van Dam, nije želeo da se preda, delovalo je da je pobedio bolest, ali  se ona opet vratila.

Van Dam je ponovo pobedio, čak je u četiri navrata uzvraćao udarac, kada se leukemija vraćala, a klub je bio uz njega. Briž nije želeo da mu okrene leža, bio je podška golmanu do poslednjeg dana, svakoga puta je pružio novi ugovor sa golmanom, koji nažalost nije uspeo da pobedi i peti put.

Migel Van Dam je  karijeru počeo kao napadač u Lembekeu, da bi ga kasnije prekomandovali na golmansku poziciju, na kojoj je i ostao. Kada je napunio 17 godina, tada je stigla ponuda od Serkl Briža, koju je on rado prihvatio.

Već iduće sezone, trener Lorenco Selnes mu je dopustio da igra i oseti "pravi izazov", kada je Serkl Briž taborio u drugom rangu takmičenja, Van Dam je već uveliko bio prvi golman ekipe. Nažalost, leukemija mu je stala na put.

- Sve ovo znači da tretmani koje sam imao, ne pomažu. Druge opcije jednostavno ne postoje. Probali smo sve. Doktori samo mogu da me održavaju u životu, dok neko na svetu ne izmisli neki novi lek ili tretman - rekao je Van Dam pre dve godine kada mu se bolest vratila.

Bonus video