Autor: Informer.rs

29.03.2022.

16:44

Foto: Reuters

Sport

DESETKA SE VRAĆA! Ansu Fati posle povrede počeo da trenira!

Ansu Fati, mladi napadač Barselone uz saigrače prvi put od januara i povrede butine. Na svim lista s budućim nada svetskog fudbala nalazi se ime i njegovo ime.

Barselonin 19-godišnjak predstavljen je široj javnosti još pre dve sezone, kada je sakupio 1.024 minuta u Primeri kroz 24 utakmice i među pet nastupa u Ligi šampiona upisao pogodak Interu za pobedu Katalonaca 2:1 u Milanu.

Informer

 

Perspektivni ofanzivac, projektovan da bude "novi Mesi", skupio je i  četiri nastupa za seniorsku reprezentaciju Španije, ali njegov uspon su  usporile česte povrede. Koleno i zadnja loža uticali su da prošle sezone odigra tek 10 utakmica, a isto toliko je sakupio i u dosadašnjem toku tekuće.

Mladić iz "La Masije"  neće biti u konkurenciji za tim u nedeljnom derbiju sa Seviljom (21.00), a Marka piše da bi na terenu mogao da se nađe tek u finišu sezone, pošto u Ćavi i njegovi saradnici ne žele da rizukuju novu povredu preuranjenim povratkom Fatija u takmičarski ritam.

Dolaskom Ćavija na klupu značajno je podignut nivo Barseloninih igara, igraju značajno bolje, a pobedom nad Seviljom izjednačila bi se sa drugoplasiranim Andalužanima na drugom mestu. A blizu je i četvrtfinale Lige Evrope sa Ajntrahtom iz Frankfurta.