Autor: Informer.rs

29.03.2022.

18:37

Foto:

Sport

OTKLONJENA I POSLEDNJA DILEMA ZA SVETSKO PRVENSTVO! Poznato ko se sastaje u BARAŽU!

Znalo se i da će Australija igrati u baražu za Interkontinentalni plej-of, pa se čekao samo odgovor na pitanje ko će iz grupe A završiti kao treći i izaći na megdan Kengurima.

U poslednjem meču, Ujedinjeni Arapski Emirati su pobedili nezainteresovanu Južnu Koreju sa 1:0 i tako rešili svaku dilemu.

Junak Emirata postao je Harib Abdala Suhail, koji je postigao gol odluke, kojim će Šeici imati samo još dve prepreke do odlaska u "komšiluk" na Svetsko prvenstvo.

Naime, od UAE do Katara je 550 kilometara udaljenosti, a pred Emiratima su još dve prepreke da se tamo nađu. Prva je selekcija za koju nastupa i bivši fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek. Meč je na programu 7. juna, s tim da bi domaćinstvo tek trebalo da bude određeno.

Pobednik baraža će se plasirati u interkontinentalni plej-of, u kome će igrati predstavnik Okeanije (Novi Zeland – Solomonka Ostrva), trećeplasirani tim na tabeli KONKAKAF zone (Severna i Srednja Amerika), kao i petoplasirani sastav iz KONMEBOL zone (Južna Amerika).

Podsetimo, samo jednom u istoriji Ujedinjeni Arapski Emirati su igrali na Mondijalu. Bilo je to pre 32 godine, 1990. u Italiji su prema očekivanju takmičenje završili već u grupnoj fazi.

Istovremeno, bez šansi da se plasira u Katar ostao je Irak, posle mršavog remija u Siriji (1:1).