Autor: Informer.rs

29.03.2022.

22:22

Foto: printscreen Twitter

Sport

BOLJE OSVETLJENJE NEGO U DISKOTECI! Senegal LJUBI belu tačku, Egipat u SUZAMA! Salah ne ide u Katar! (VIDEO)

Bilo je svega u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo između Senegala i Egipta u Diamniadiju. Domaća reprezentacija je jurila zaostatak od jednog gola iz prve utakmice (0:1), do nje su i došli, Bulaje Dia je već u trećem minutu doneo vođstvo aktuelnom prvaku Afrike i tako anulirao prednost Egipta iz prvog meča baraža. Rezultat se nije menjao do kraja regularnih 90 minuta, ali ni posle produžetaka, pa je putnik za Katar odlučen posle penala.

Sa tribina neverovatne scene: Laseri su bukvalno "šetali" po terenu i ometali igrače Egipta, to je već u najavi predstavljalo nemoguću misiju za sve na terenu. Sve je kulminiralo pre samog izvođenja jedanaesteraca.

Kako bi pomogli navijačima, domaći su krenuli da gase i pale reflektore, da prave "veštački" mrak, a laseri su tek tada počeli da igraju po licima igrača gostujućeg tima.

Zanimljivo da je po licima Senegalaca sve bilo čisto kao suza. Izgledalo je kao da su Egipćani došli u jednu od najboljih diskoteka na svetu.

Osveta je domaće odmah stigla pošto je Kalidu Kulibali promašio prvi penal i nagovestio veliku dramu. Revanširao mu se Mo Salah, delom iznerviran zbog čitave situacije, pa je najbolji igrač Egipta prebacio loptu daleko preko gola.

U drugoj seriji, prvo je golman Egipta, uprkos laserima, odbranio penal Siseu, ali je Zizo kroz "zavesu" lasera poslao loptu pored stative.

Usledili su konačno posle svega i realizovani penali Sara i El Solije, te Dijenga... A Egipat nije mogao da ostane imun, Mostafa Mohamed je promašio u četvrtoj seriji. Kao i u finalu Afričkog kupa nacija, odlučujući jedanaesterac za Senegalce protiv Faraona, postigao je Sadio Mane.

Posle svega, Egipat ne ide u Katar, dok će završnica Mondijala ostati siromašnija za jednog od najboljih fudbalera sveta Moa Salaha.

Osim Senegala, kroz baraž su do Svetskog prvenstva stigla je Gana posle remija (1:1) na gostujućem terenu sa Nigerijom, nakon 0:0 u prvom meču.