Autor: Informer.rs

30.03.2022.

00:52

Foto: Starsportphoto

Sport

POPUNJAVAJU SE ŠEŠIRI GRUPA ZA SP! Evo ko sve ide u Katar! Ove reprezentacije ČEKAJU Orlove na ŽREBU!

Ostalo je još samo osam mesta neupražnjenih za učešće na najvećem fudbalskom događaju, a nakon ove noći poznato je 22 sigurna putnika na predstojeći Šampionatu sveta.

Od danas je poznato da se reprezentacija Srbije nalazi u trećem šeširu i to se do samog žrebanja (1. april, 18 časova) neće promeniti.

To znači da Orlovi neće moći da budu u grupi sa Senegalom, Japanom, Iranom Južnom Korejom, Tunisom, Marokom i Kanadom koju je do plasmana na Svetsko prvenstvo predvodio kapiten i golman Crvene zvezde Milan Borjan.

Zna se da će dva putnika stići i iz Severne Amerike. Kolo pre kraja, SAD i Meksiko imaju po tri boda više od Kostarike koja stoji u zoni baraža.

Ako Kostarikanci ne preteknu Jenkije i Sombrerose, moraće u doigravanje sa boljim iz meča Novi Zeland - Solomonska ostrva.

Evropa će dati još jednog učesnika baraža, a on će biti poznat u junu kada Vels čeka pobednika duela Ukrajina - Škotska.

Informer

 

Petoplasirani u Južnoj Americi (po svoj prilici Peru) igraće za prolaz u Katar protiv pobednika duela Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Za sada su poznati sledeći učesnici Mondijala:

Prvi šešir (8)

Katar

Brazil

Belgija

Francuska

Argentina

Engleska

Španija

Portugalija

Drugi šešir (6)

Holandija

Meksiko*

SAD*

Nemačka

Danska

Švajcarska

Urugvaj

Hrvatska

Treći šešir (9)

Senegal

Japan

Iran

Srbija

Južna Koreja

Poljska

Kanada

Tunis

Maroko

Četvrti šešir (4)

Ekvador

Gana

Saudijska Arabija

Kamerun