01.04.2022.

07:06

Foto: printscreen

Sport

MINI ŠIPTARE NEĆU, GADNI SU, NE MOGU DA IH GLEDAM! Dule Savić za Informer pred žreb: Sa Hrvatima u polufinalu! Nema priče, sam rad, igra teren...

Žreb za Mundijal je u petak (18.00, RTS1), svi željno čekaju da vide sa kim će Srbija igrati u grupi.  Trenutno je Srbija na 25. mestu FIFA rang liste i to će nas svrstati u treći rang svetskog fudbala u Kataru, tako da ćemo morati da iznenadimo nekoga iz prvog ili drugog šešira kako bismo mogli da prođemo grupu.

Evopski i pravi Brazilci

- Nemam neke specijalne želje, osim da Srbija bude u punom sastavu, u formi i da igrači budu zdravi. Manje je važno protiv koga igramo - ne sumnja u naše reprezentativce Dule Savić.

Legendarni igrač Zvezde iz prvog, najjačeg šešira, rado bi da Srbija bude u grupi sa Brazilom.

- Igrali smo na svetski prvenstvima protiv njih, pa bih voleo Brazil. Mi smo važili za evropske Brazilce, pa neka sada igraju evropski i pravi Brazilci zbog lepote fudbala i zbog uživanja - priželjkuje u izjavi za Informer Savić. 

Informer

 

Da li biste možda iz drugog šešira Švajcarce? Imali bismo šansu da im se revanširamo za minulo Svetsko prvenstvo. Fudbaleri Srbije su izgubili od Švajcarske sa 2:1 u drugom kolu Mundijala, a odlučujući pogodak postigao je Đerdan Šaćiri u 90. minutu!

​ŠEŠIR 1: Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal
ŠEŠIR 2: Danska, Holandija, Nemačka, Meksiko, SAD, Švajcarska, Hrvatska, Urugvaj
ŠEŠIR 3: Senegal, Iran, Japan, Maroko, SRBIJA, Poljska, Južna Koreja, Tunis
ŠEŠIR 4: Australija/UAE/Peru, Novi Zeland/Kostarika, Ukrajina/Škotska/Vels, Saudijska Arabija, Ekvador, Gana, Kamerun, Kanada

- Sa mini šiptarskom reprezentacijom ne bih voleo da igramo. Gadni su mi, ne mogu da ih gledam. Znam da možemo i sa Hrvatima, ali bih voleo sa njima što kasnije, recimo u polufinalu. 

Dule Savić upozorava i ističe da ne smeju da se potcene ni ekipe iz četvrtog šešira.

- To su sve jake reprezentacije. Nijedna grupa neće biti laka. Nema težek i lakšeg protivnika, da kažemo to ćemo mi lagano i sigurno. Pobeda mora da se ostvari na terenu, a ne u priči ili na papiru. Mnogo je jakih ekipa, nema slabih. Na nama je da budemo u formi. Onda možemo da se borimo na pravi način.

Informer

 

Orlovi su sjajni bili u kvalifikacijama, moraju to da ponove na Svetskom prvenstvu, kako bi nas obradovali nekim spektakularnim plasmanom.

- Videćemo u Kataru, na terenu. Mnogo puta nam se obilo o glavu kada smo govorili sad imamo najbolju reprezentaciju, sad ili nikad... To u fudbalu ne postoji, ne važi. Samo teren postoji, rad, takmičenje, igra... Imamo odličan tim, maestralni smo bili u kvalifikacijama i otišli na Svetsko prvenstvo i valjalo bi nastaviti u tom stilu. Ali, to se ne postiže pričom, nego radom i kvalitetnom igrom na terenu. Nemam lakih protivnika, interesuje nas samo teren.

Bonus video