Autor: Informer.rs

30.03.2022.

12:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

JEDNA MISTERIJA PRED ŽREB ZA MUNDIJAL! Borjan ovako može da IZNEGNE SRBIJU!

Kanada je overila plasman na Mundijal, a Amerikanci i Meksikanci su na pragu Mundijala, samo čudo može da im pokvari planove. 

Poznati su sastavi šešira, ali je posle nekih iznenađenja u afričkim kvalifikacijama došlo do određenih pomeranja u trećem šeširu. Sada je jedina dilema da li će Tunis ili Kanada biti u trećem ili četvrtom šeširu. Od toga zavisi da li Kanada i Miilan Borjan mogu na Srbiju.

Kanada je trenutno prva ispod crte, ali može da dođe do trećeg šešira ukoliko u poslednjem kolu kvalifikacija za Konkakaf zonu savlada otpisanu Panamu na gostovanju. Taj meč je na programu u noći između srede i četvrtka u 03.05. Ukoliko ne pobedi, Tunis ostaje u trećem šeširu.

Kao što smo pomenili, ovaj rezultat će uticati na Srbiju, koja je u trećem šeširu, pa ne bi mogla da dobije u grupi neku od ove dve ekipe.

Žreb za Mundijal je 1. aprila od 18 časova u Dohi. Do tada će Meksiko i SAD najverovatnije osigurati i matematički vizu, pa će biti poznato 29 putnika. Preostala tri dobićemo u junu, kada se održava interkontinentalni plej-of između Perua i pobednika duela Australija - UAE, kao i najverovatnije Kostarike i pobednika duela Solomonska ostrva - Novi Zeland. U junu se igra i odloženi meč između Velsa i pobednika duela Škotska - Ukrajin

Bonus video