Autor: Informer.rs

31.03.2022.

07:56

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠTETA, MILAN BORJAN MOŽE NA SRBIJU! Kanada izgubila i otežala žreb Orlovima!

Kanada je pre nekoliko dana obezbedila vizu za Mundijal, dok su mesto na Svetskom prvenstvi sad potvrdili  Meksiko i SAD. 

Kostarila je pobedila Amerikance na svom terenu 2:0, jer im je za direktno mesto na Mundijal trebalo da dobiju sa čak šest golova razlike. Golove su postigli Vargas i Kontreras početkom drugog poluvremena. Tako će selekcija koja je delila grupu sa Srbijom na Mundijalu u Rusiji, morati da pobedi Novi Zeland u meču interkontinentalnog baraža koji je na programu tek u junu iako je žreb za Svetsko prvenstvo ovog petka (1.april, 18.00, RTS1).

Meksiko je na svom terenu bio siguran protiv El Salvadora sa 2:0 golovima Antunje i Himeneza i potvrdio plasman na SP, na kraju je završio kao drugoplasirani u grupi ispred Amerike. Podsećamo, Meksikanci koji su na prethodnih sedam Mundijala dolazili do osmine finala.

Kanada je još ranije osigurala prvo mesto u grupi i plasman u Katar Ali meč protiv Paname je bio važan zbog žreba za Mundijal.

Kanadi je bilo potrebno da pobedi na ovom meču i pretekne Tunis i završi u trećem šeširu sa Srbijom. Pošto su poraženi sa 1:0 golom Gabrijela Toresa, definitivno će biti u četvrtom šeširu, a samim tim i potencijalni rival Srbije. Borjanu je u ovom meču bio na klupi! U trećem šeširu će ostati Tunis.

Jamajka - Honduras 2:1 (2:1)
Bejli 39, Morison 45+2 - Teheda 18

Kostarika - SAD 2:0 (0:0)
Vargas 50, Kontreras 58

Meksiko - Salvador 2:0 (2:0)
Antuna 17, Himenez 43

Panama - Kanada 1:0 (0:0)
Tores 49