Autor: Informer.rs

31.03.2022.

14:01

Foto:

Sport

MO nagovestio KRAJ! Salah rastužio navijače!

Bilo je svega u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo između Senegala i Egipta u Diamniadiju. Domaća reprezentacija je jurila zaostatak od jednog gola iz prve utakmice (0:1), do nje su i došli, Bulaje Dia je već u trećem minutu doneo vođstvo aktuelnom prvaku Afrike i tako anulirao prednost Egipta iz prvog meča baraža. Rezultat se nije menjao do kraja regularnih 90 minuta, ali ni posle produžetaka, pa je putnik za Katar odlučen posle penala.

Informer

 

Posle promašaja Salaha u penal seriji, izabranici selektora Karlosa Keiroša ostali su bez plasmana na Mundijal u Kataru. Ovo im je bio drugi bolan poraz od Senegala u 2022. godini, jer im se isto desilo u finalu Afričkog kupa nacija.

Posle meča, Salah, kojem je to bio 84. nastup u dresu Egipćana, održao je emotivan govor iz kog se moglo naslutiti da će se uskoro oprostiti od reprezentacije.

- Počastvovan sam da sam igrao sa vama i ponosan sam na to, bilo da sam tu ubuduće sa vama ili ne- rekao je između ostalog, igrač Liverpula.

Egipćani su se posle meča žalili zbog toga što su navijači Senegala, ometali Salaha laserima prilikom izvođenja penala, a u žalbi su naveli i da je bilo rasističkih parola tokom susreta. Pošto ga ljubitelji fudbala širom sveta, posebno u rodnoj zemlji obožavaju, nadaju se da ovo nije njegova definitivna odluka!