Autor: Informer.rs

31.03.2022.

23:22 >> 22:32

Foto: Reuters

Sport

ŠTOPER BARSELONE OSUO PALJBU PO BIVŠEM PREDSEDNIKU KLUBA! "On je kriv što je Mesi otišao"!

Godine prolaze, ali se afera i veliki skandal "Barselonagejt" koje potresao Barselonu ne zaboravlja. Tu temu je ponovo pokrenuo jedan od najiskusnijih igrača Blaugrane Đerar Pike i uzburhao duhove oko "Kamp Noa" optuživši bivšeg predsednika Žozef Mariju Bartomeua da je najzaslužniji za odlazak Lionela Mesija iz kluba.

Informer

 

Naime, fudbaler koji je u Barselonu stigao još  2008. godine je u prvi mah verovato da Bartomeu nema nikakve veze sa kampanjom koja je upućena bila protiv fudbalera. Međutim kasnije je otkriveo da je upravo tadašnji predsedsednik kluba angažovao firmu koja je hvalila njegov rad, a kritikovala fudbalere.

Informer

 

Čitav skandal je kulminirao hapšenjem Bartomeua koji je podneo ostavku odmah po  e odlaska Lea Mesija u PSŽ.

On je nesigurna osoba, pokušava na sve načine da usreći sve, ne zna kako da kaže ne, ne zna kako da se nosi sa problemima, nikada ga nismo videli na treninzima te godine. Naleteo sam bio na njega jednom prilikom i u lice me je slagao da nema veze sa Barselonagejtom, ali je postalo jasno da klub angažuje neke usluge da kritikuje igrače. U lice nam govori i Leu i meni da ništa nije znao. Kažemo mu da prihvatamo njegovo viđenje situacije, verovao sam da nije znao ništa. Očekivali smo da će preduzeti prave mere, a onda sam saznao da je znao sve. Lagao nas je oko tako ozbiljne stvari. Sećam se da sam izašao u javnost kao idiot da ga branim - rekao je Pike o bivšem predsedniku kluba.