Autor: Informer.rs

02.04.2022.

07:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

SRBIJU ČEKA PAKAO! Pogledajte s kim Orlovi mogu da igraju ako prođu grupu!

Grupa nije laka, ali Dragan Stojković je prilikom dolaska na mesto selektor obećao da će Orlove odvesti u Katar, a nakon što je obećanje ispunio poručio je da na Mundijal ide da napravili veliki rezultat.

Informer

 

Ne bi trebalo sumnjati u Piksija i Orlove da će dati sve od sebe da tako i bude, a ako prođemo grupi već je poznato na koga to naši fudbaleri mogu u osminu finala.

Srbija se ukršta sa grupom "H" u kojoj su reprezentacije Portugala, Gane, Urugvaja i Južne Koreje, pa među njima treba tražiti narednog protivnika "orlova" na Mundijalu u Kataru. Srbija od samostalnosti nije prošla prvu fazu na Svetskom prvenstvu, a nadamo se da će Piksijeva generacija to uspeti da uradi.

Informer

 

Pravila su jasna, ko bude prvi u grupi "G" ide na drugoplasiranog iz grupe "H" i obrnuto. Tako bi Orlovi mogli da igraju sa Portugalom ili Urugvajem, koji su favoriti u svojoj grupi, u kojoj su još Gana i Južna Koreja. Ali, nikad se ne zna, možda bude iznenađenja. 

Bila bi to nova šansa da ponovo odmerimo snage sa Kristijanom Ronaldom, nakon što smo se preko  Portugalaca domogli direktnok plasmana u Katar, pošto smo ih nokautirali u Lisabonu. Nema sumnje da bi u tom slučaju jedan od najvećih igrača svih vremena bio željan osvete.

Informer

 

Sa Urugvajcima smo dva puta igrali velikom turniru,  1930. godine kada su nas pobedili 6:1 u polufinalu, da bismo se 1962. revanširali i slavili 3:1.

Ako bismo prošli i osminu finala, mogli bismo da igramo sa Nemačkom, Španijom, Hrvatskom, Belgijom... Ali, prvo da prođemo grupu...