02.04.2022.

14:29

Foto: Starsportphoto

Sport

Radnički, Novi Beograd, Jug i Jadran u borbi za trofej u Regionalnoj ligi!

Polufinalni mečevi na programu su u subotu od 18.00, kada će se sastati Novi Beograd i Radnički, dok je od 20.15 na programu duel Juga i Jadrana. Finale se igra u nedelju od 20.30.

Radnički iz Kragujevca je ove sezone već osvojio jedan trofej i to u Kupu Srbije, kada su u finalu upravo bili bolji od današnjeg rivala Novog Beograda.

- Očekivanja su ista kao i prošle godine. Ambicije su nam najveće moguće u svim takmičenjima. Prvi trofej smo osvojili iako je Novi Beograd bio favorit, kao što je to i na ovom turniru i kao što će biti do kraja sezone. Ali, ovo je sport, čuda su moguća- rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović na konferenciji za novinare.

- Već jednom smo to pokazali u Kupu Srbije i nadam se da ćemo to potvrditi i danas i da ćemo osvojiti Jadransku ligu-  dodao je on.

Informer

 

Novi Beograd je ligaški deo regionalnog takmičenja završio na prvom mestu i tako dobio domaćinstvo završnog turnira. Novobeogradjani su ove sezone na 12 utakmica zabeležili 10 pobeda, jedan remi i samo jedan poraz.

- Spremili smo se najbolje što smo mogli. Ambicije su nam uvek najveće i mislim da ovaj tim u svaku utakmicu ulazi da pobedi, jer ne vidim razloga zašto bi bilo drugačije. Daćemo sve od sebe! Verujem u svoj tim i mislim da možemo da pobedimo i da dođemo do trofeja - rekao je trener Novog Beograda Igor Milanović.

Informer

 

U drugom polufinalu fajnal-fora Jadranske lige će se u reprizi finala Kupa Hrvatske sastati Jug i Jadran. Ovo će biti njihov peti medjusobni meč ove sezone u svim takmičenjima, a trenutni rezultat je 2:2. Trener dubrovačkog tima Vjekoslav Kobešćak rekao je da je završni turnir u Beogradu kraj odličnog takmičenja u kojem nije bilo lake utakmice.

- Mislim da će polufinala zaista biti spektakularna i nadam se da će svi uživati u tome. Mi uvek dolazimo da pobedimo, ali moram da priznam i da je sam nastup na ovako kvalitetnom turniru velika stvar- rekao je Kobešćak.

Jadran iz Splita je ligaški deo regionalnog takmičenja završio na trećem mestu, a trener Mile Smodlaka je istakao da je uspeo da kompletira tim i da su se priključili donedavno povredjeni igrači.

- Nadam se da će biti spremni, biće sigurno u sastavu, a videćemo koliko će moći da nam pomognu! Naš najveći problem ove sezone je što uspevamo da steknemo osetniju prednost, ali onda iz neobjašnjivih razloga prelako dopuštamo protivniku da se vrati u meč. Mnogo smo o tome razgovarali, radimo na tome da to ispravimo. Nadam se da ćemo na ovom turniru pokazati da smo iz svega toga svi zajedno nešto naučili-  rekao je Smodlaka.

Najuspešniji klub u istoriji Jadranske lige je dubrovački Jug sa četiri titule šampiona. Tri puta šampion je bilo Primorje, do dva pehara stizali su Jadran iz Herceg Novog i zagrabačka Mladost, a po jednom su prvo mesto osvajali italijanski Pro Reko i Radnički iz Kragujevca, koji je ujedno i branilac trofeja osvojenog prošle godine u Zagrebu.