Autor: Informer.rs

02.04.2022.

17:49

Foto: Tanjug

Sport

SENZACIJA NA STAMFORD BRIDŽU! Janelt i Eriksen PONIZILI šampiona Evrope! (VIDEO)

Ništa nije nagoveštavalo ovakav epilog, naročito posle prvog poluvremena u kome su mreže mirovale, a Plavci propustili nekoliko povoljnih šansi.

Još kada je Ridiger na početku nastavka postigao vodeći gol za Čelsi u 48. minutu, sve je išlao na vodenicu evropskog šampiona.

A onda je usledio - potop! Razmahali su se fudbaleri Brentforda i do nogu potukli Tuhelov tim.

Samo dva minuta posle vođstva domaćina, izjednačio je Vitali Janelt na asistenciju Mbeumea, da bi već u 54. gosti stigli do potpunog preokreta pogotkom Kristijana Eriksena, pogađate ko je bio "paker" - Mbeumo!

Za samo 10 minuta odbrana Čelsija je primila tri gola i potpisala kapitulaciju. Naredni je dao ponovo Nemac Janelt i povisio na 1:3, dok je konačan rezultat postavio Visa u 87. minutu.

Posle ovog poraza, Plavci su ozbiljno ugrozili treću poziciju, trenutno imaju 59 bodova, ali i meč više od četvrtog Arsenala koji je na 54 poena. Brentford ima 33 boda i nalazi se na 14. mestu.

Mančester Siti se pobedom na gostovanju Barnliju 2:0 (2:0) vratio na lidersku poziciju i ponovo pretekao Liverpul koji je danas savladao Votford istim rezultatom.

Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu, kada su Kevin de Brujne i Gundongan pogodili mrežu, oba puta na asistenciju Rahima Sterlinga u 5. i 25. minutu.

Lids i Sautempton su odigrali nerešeno 1:1. Džek Harison je u 29. minutu doveo Lids u vođstvo, a izjednačio je Džejms Vord-Praus u 49. minutu.

Sautempton je 11. na tabeli sa 36 bodova, dok je Lids na 16. poziciji sa šest bodova manje.

Fudbaleri Vulverhemptona su na svom terenu pobedili Aston Vili sa 2:1.

Golom Džonija u sedmom i autogolom Ešlija Janga u 36. minutu Vulverhempton je poveo sa 2:0, a konačan rezultat postavio je Oli Votkins sa penala u 86. minutu.

Vulvsi su trenutno sedmi na tabeli sa 49 bodova, dok je Aston Vila deveta sa 36.

Fudbaleri Brajtona i Noriča su odigrali bez golova. Brajton je na 13. mestu na tabeli Premijer lige sa 34 boda, dok je Norič poslednji sa samo 18 bodova.