Autor: Informer.rs

02.04.2022.

21:01

Foto:

Sport

ASANO U ODLIČNOJ FORMI! Pobegao iz Partizana, sada briljira u Nemačkoj

Najzaslužniji za trijumf domaćina bio je bivši fudbaler Partizana, Japanac, Takuma Asano, koji je postigao oba pogotka za ovaj klub.

On se najpre u strelce upisao u 28. minutu, da bi domaćin izjednačio 26 minuta kasnije golom Rauma, a konačan trijumf ovaj plavokosi fudbaler obezbedio je svom timu u 59. minutu.

Utakmica je bila od velike važnosti za Hofenhajm, kojem je trijumf bio pod moranjem za ulazak u Ligu šampiona, dok su gosti sigurni na sredini tabele, bez većih takmičarskih ambicija, osim prestiža.

Informer

Od ostalih rezultata u subotu smo videli trijumf Bajera iz Leverkuzena kod kuće protiv Herte iz Berlina 2:1, zatim pobedu Bajerna na gostovanju Frajburgu 4:1 i najverovatniju osiguranu odbranu titule, pa onda remi Kostićevog Ajntrahta sa fenjerašem Grojterom 0:0, remi Arminije iz Bilefelda sa Štugartom 1:1 i veliki trijumf Lajpciga u derbiju kola nad Dortmundom 4:1.

U nedelju nas očekuju još dueli Augzburga i Volfzburga, kao i Borusije iz Mehengladbaha i Majnca. Prva utakmica na programu je od 15:30, dok će drugi duel početi dva sata kasnije.

Time se ujedno i završava 28. kolo nemačke Bundes lige u kojem je Bajern iz Minhena gotovo izvesno odbranio titulu prvaka države, jer je teško verovati da će klub takve veličine propustili 9 bodova razlike šest kola pre kraja.