Autor: Informer.rs

04.04.2022.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

SRBI POKVARILI ŽURKU BRAZILCIMA! Vlahović i Sergej u TOP 5 najvrednijih igrača!

Najbolji fudbaleri Srbije će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom 

Specijalizovani sajt za procenu vrednosti fudbalera Transfermarket objavio je spisak najvrednijih  igrača u našoj grupi. Totalnu dominaciju Brazilaca u Top 10 malo su pokvarili Srbi - Dušan Vlahović i Sergej Milinković Savić.

Informer

 

As Juventusa i reprezentacije Srbije Dušan Vlahović  zauzeo je treće mesto, procenjen je na 85 miliona evra. Sergej Milinković Savić, vezista Lacija, je peti po vrednosti u našoj grupi, sa 70 miliona evra.

Vredi pomenuti da je Vlahović četvrti najskuplji fudbaler Juventusa ikada, ispred Đanluiđija Bufona (Parma, 52 miliona evra) i iza Mathijsa de Lihta (Ajaks, 85 miliona). Dva najskuplja potpisa kluba iz Torina su Kristijano Ronaldo, koji je došao iz Real Madrida za 117 miliona evra, i Gonzalo Iguain, plaćen Napooliju 90 miliona evra.Transfer Vlahovića iz Fiorentine u Juventus drugi je najskuplji između italijanskih klubova. Rekord je bio prelazak Iguaina iz Napolija u Juventus za 90 miliona.

Treći najskuplji transfer bio je dolazak Ernana Krespa iz Parme u Lacio u leto 2000. koji je ukupno koštao 56 miliona evra. Sledi Đanluiđi Bufon iz Parme u Juventus za 52 miliona evra.

Što se Sergeja tiče, godinama je najskuplji fudbaler Lacija, a Klaudijo Lotito ne želi da ga pusti ispod 100 miliona evra. Mada, navodno se predomislio, pa kako spelišu Italijani na leto bi mogao da napusti klub. Određena je i cena - 80 miliona evra.

Informer

 

Interesantno je da najvredniji igrač nije čovek koji drži rekord po vrednosti transfera u svetu, Nejmar. Momak koji je u ovom trenutku na vrhu po ceni što se tiče grupe G, je krilni napadač madridskog Reala, Vinicujus Žunior. On vredi 100 miliona evra, dok je Nejmar 10 miliona jeftiniji.

Informer

Srbe je razdvoji Markinjos sa 75 miliona, Militao, as Real Madrida, procenjen je na 60 miliona evra, koliko vrede i Fabinjo i Alison (Liverpul), dok su Rišarlison i Kazemiro procenjeni na 50 miliona evra. 

Svetsko prvenstvo u Kataru igra se od 21.novembra do 18 decembra.

Prvu utakmicu naša reprezentacija igraće 24. novembra od 20 časova protiv Brazila. Sledi duel sa Kamerunom u neobičnom terminu četiri dana kasnije (11.00), a za kraj je ostao duel sa Švajcarskom 2. decembra na stadionu "974" (20.00).