Autor: Informer.rs

03.04.2022.

13:45

Foto: printscreen

Sport

BOLESNO! HRVATI BRUTALNO VREĐAJU GOLMANA ZVEZDE: "Borjan će opet na traktor"

Hrvatska će na Svetskom prvenstvu u Kataru igrati sa Kanadom, Belgijom i Marokom. Na meti komšija je Milan Borjan, golman Crvene zvezde i Kanade. 

Kapiten Zvezde predvodio je Kanađane do drugog u istoriji plasmana na Svetsko prvenstvo. Posle žreba  usledile su sramne reakcije iz Hrvatske.

Podsećaju na bolne rane, kada je  kao dečak sa porodicom izbegao iz Knina tokom oluje. Portal "Index.hr" je podsetio na  izjavu koja je podigla puno prašine i tako potpalio vatru. Borjan je u jednom intevjuu za "B92", dobio konstataciju da je rođen u Hrvatskoj.

- Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, to je bilo srpsko mesto. Ja sebe opisujem kao nekoga ko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina. Kanada je pomogla mojoj porodici i osećam se kao Kanađanin - rekao je Borjan 2018. godine.

Informer

 

Usledili su bolesni komentari ispod teksta o Borjanu:

- Sad nas je napalio, biće kao na streljani, kad naši navale po golu.

- Bolje da Kanađani na gol protiv nas stave drugog golmana. Ovaj bi mogao opet da zajaše traktor, kada ugleda šahovnicu.

- Kvota 1.05 da će dobiti crveni karton, nadam se da će staviti ruku na srce za intoniranje himne.

Utakmica između Hrvatske i Kanade zakazana je za drugo kolo. Dve ekipe igraće 27. novembra, a posle ovako sramnih reči nema sumnje da će meč izazvati mnogo pažnje.