Autor: Informer.rs

03.04.2022.

14:58

Foto: Printscreen You Tube

Sport

INCIDENT U OLD FIRM DERBIJU! Seltik PREOKRETOM do pobede! Bivši rival Zvezde NA KOLENIMA (VIDEO)

Ni rana prednost nije pomogla Rendžersima da dođu do pobede u 428. Old Firm derbiju, pa su gosti tako obezbedili prvu poziciju na tabeli pred plej-of.

Samo četiri minuta kasnije, pošto je već u sedmom minutu Tom Rogić pogodio za 1:1.

Sjajan fudbal viđen je na Ajbroksu, ređale su se šanse pred oba gola, ali je do drugog pogotka stigao Seltik u 43. minutu. Kameron Karter-Vikers je pogodio za 2:1, i to je, ujedno, bio konačan rezultat.

U drugom poluvremenu ređale su se šanse na obe strane terena, a najbolju je propustio Lil Abada u 82. minutu, kada je Alan Mekgregor neverovatnim refleksom odbranio taj udarac.

Početkom drugog dela viđen je i incident zbog kojeg je nastavak meča kasnio.

Navijači Rendžersa su bacili staklenu flašu u šesnaesterac u kom je drugom poluvremenu svoj gol trebalo da čuva Džo Hart. Iskusni engleski golman je to prijavio i nastavak meča je kasnio sve dok se svi delovi stakla nisu pokupili sa terena.

Najvažnije je, mađutim, da nije bilo povređenih, ali je Seltik sačuvao prednost i kolo pre kraja regularnog dela sezone stigao do šest bodova više od najvećeg rivala.

Posle regularnog dela igra se plej-of, u kom će učestvovati šest ekipa, po dvokružnom sistemu. Ovo je Seltiku druga uzastopna pobeda u gradskom derbiju Glazgova