04.04.2022.

11:32

Foto: printscreen

Sport

FSS IZABRAO SMEŠTAJ NA SVETSKOM PRVENSTVU! "Orlovi" u hotelu koji nije izgrađen

Fudbalska reprezentacija Srbije je za bazu na Svetskom prvenstvu u Kataru izabrala hotel koji još nije u potpunosti izgrađen! Baza "orlova" krajem novembra i početkom decembra na najvećem fudbalskom događaju u 2022. godini biće luksuzni hotel "Riksos galf" u Dohi, na kojem se užurbano izvode i poslednji radovi.
Fudbalski savez Srbije je još pre izvlačenja parova za predstojeći Mundijal odabrao trening-kamp, koji se nalazi u starom delu Dohe. Odlična vest za izabranike Dragana Stojkovića Piksija jeste da su i tereni za trening, ali pre svega stadioni na kojima će biti odigrane utakmice grupne faze veoma blizu jedni drugih.

Informer

Trening centar Al Arabi
Peške do stadiona

"Orlovi" će trenirati u sportskom centru "Al Arabija", koji je udaljen svega desetak minuta vožnje od hotela. Reprezentacija Srbije najdalje će putovati u Losail na meč protiv Brazila, jer do tamo ima 45 minuta. Stadion "Al Džanub" u Al Vakri, na kojem će naša selekcija igrati protiv Kameruna, udaljen je 20 minuta, a stadion "974", na kojem će se Srbija sastati sa Švajcarskom, nalazi se na samo 200 metara od hotela "Riksos galf".

Informer

Informer

Riksos

Luksuzni "Riksos galf" je inače turski lanac hotela i naša reprezentacija dobila ga je uz malo sreće. Naime, njega je prvo kaparisala fudbalska reprezentacija Turske, još pre nego što je odigrala meč polufinala baraža protiv Portugala. Portugalci su pre dve nedelje savladali Tursku 3:1 i tako ih sprečili da se plasiraju na Mundijal. Odmah nakon toga naš savez je reagovao i rezervisao hotel.

- Čim je FIFA izbacila obaveštenje da je hotel dostupan, prvi smo aplicirali i dobili ga. Da nije bilo tako, morali bismo da idemo i tražimo neka druga ponuđena rešenja - poručuje direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović.

Selektor Dragan Stojković Piksi priznaje da je prezadovoljan izborom smeštaja, a otkriva i da će fudbaleri imati luksuz kao malo gde do sada.
- Na prvu utakmicu protiv Brazila moraćemo da putujemo malo duže autobusom, ali zato na treću protiv Švajcarske možemo i peške do terena. Radovi su u toku i biće završeni u julu. Neke prostorije su već završene. Imaćemo maksimalne uslove da se na miru pripremimo za sve što nas očekuje u novembru i decembru. Igračima sigurno neće biti dosadno. Zamolio sam ljude koji vode računa o sadržaju da obavezno ubace i neke stolove za bilijar, stoni tenis i slične zanimacije. Mislim da će igrači biti zadovoljni, što je najvažnije - poručuje Stojković, koji je tokom vikenda zajedno sa delegacijom FSS obišao radove.

Nema špijuniranja

Fudbaleri će, za razliku od ostalih reprezentacija na turniru, imati i zatvoren bazen. To im može biti od posebnog značaja s obzirom da su temperature u novembru i decembru od 20 do 25 stepeni. Osim toga, trening-kamp sa dva terena na raspolaganju izolovan je od onih na kojima će trenirati ostale reprezentacije. To znači da Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića i saigrače niko od rivala na Svetskom prvenstvu neće moći da špijunira, što nije slučaj sa ostalim ekipama.
Direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović kaže da Fudbalski savez nije mogao da izabere bolji smeštaj.
- Sjajno je što je trening-kamp na samo osam kilometara od hotela, što je desetak minuta vožnje. Bitno je da je odvojen. Mnogo je lepo kada malo promeniš hotel i okruženje. Imaćemo sve što nam je potrebno. Tereni su idealni, lepo je sve skockano tamo - poručuje Stojanović za "Mocart sport".