Autor: Informer.rs

04.04.2022.

09:45

Foto:

Sport

KAKAV BRAZIL, SRBIJA I KAMERUN IDU DALJE! Ljubimac navijača Partizana jedva čeka duel sa Orlovima!

Bivši centarfor Partizana i reprezentativac Kameruna Leandre Tavamba puca od samopouzdanja, veruje da bi selekcije Srbije i njegove zemlje mogle da završe ispred Brazila i Švajcarske.

- Naravno, obe zemlje mogu da budu iznenađenje u ovoj grupi. Voleo bih da zajedno stignemo do poslednje utakmice Svetskog prvenstva. To što smo u istoj grupi zaista je posebno za mene, imaću priliku da "sve moje porodice“ budu na istom stadionu. Nadam se odličnoj zabavi, da ćemo zajedno da uživamo u spektaklu - kazao je za Žurnal centarfor saudijskog Al Tavona na stranicama Sportskog žurnala.

Informer

 

Kaže da bi rim Rigoberta Songa bi mogao da bude zahtevan rival svim rivalima.

- Svetsko prvenstvo je uvek specifično takmičenje, svaki protivnik mora da se shvati ozbiljno bez obzira na imena, reputaciju i trenutnu formu. Srećan sam što ima mnogo kvaliteta, a iskreno se radujem što se u Kataru nalazi i Srbija, zemlja koja ima posebno mesto u mom srcu. Biće ovo ujednačena i izuzetno takmičarska grupa u kojoj će detalji praviti razliku. 

Informer

 

Nije želeo da ističe nijednog pojedinca iz tabora Orlova, mada je i njemu zapalo za oko koliko je sastav Dragana Stojkovića Piksija drugačiji nego u vreme kad je igrao na srpskim terenima.

- Poznajem mnogo srpskih igrača, sa nekima sam igrao zajedno u Partizanu, dok sam one sa kojima nisam imao priliku da budem u timu gledao dok sam živeo u Beogradu. Teško je reći ko je najbolji igrač reprezentacije Srbije, imate izuzetno kompaktan nacionalni tim u kojem je sve u službi kolektiva. Opasnost protivniku preti praktično sa svih strana. Možda u ovom trenutku i ne bih mogao da izdvojim nekoga kao prvu zvezdu tima, ali je sigurno da je ove sezone najviše napredovao Dušan Vlahović.

Dobio je mnogo čestitki iz Srbije nakon plasman na Mundijal.

- Nisam stigao da razgovaram ni sa jednim srpskim igračem, jer smo imali dugo putovanje iz Alžira, ali sam na društvenim mrežama dobio mnogo čestitki i poruka podrške od navijača Partizana i ovom prilikom im se svima zahvaljujem na lepim željama. Navijači Partizana i Srbije pružili su mi mnogo ljubavi i znam da će zbog mene navijati i za Kamerun -  zaključio je  Lenadre Tavamba.

Podsećamo, prvi meč na šampionatu fudbaleri selektora Dragana Stojkovića  igraće protiv Brazila, 24. novembra, to je četvrtak, od 20 časova.  Četiri dana kasnije, u ponedeljak, Orlovi će za protivnika imati Kamerun, a taj meč će se igrati u malo neobičnom terminu - od 11 časova. 

Poslednji meč u grupi, koji bi mogao da bude odlučujući u borbi za osminu finala, Srbija će igrati protiv reprezentacije Švajcarske 2. decembra (petak), od 20 časova.

Bonus video