Autor: Informer.rs

04.04.2022.

13:36

Foto: Starsportphoto©

Sport

ZVEZDA I PARTIZAN DALI OGROMAN NOVAC "agentima"! Višemilionski GUBITAK za "VEČITE rivale"!

Fudbalski savez Srbije priližio je izveštaj od marta prošle godine, po kom se jasno vidi da su Crvena zvezda i Partizan za godinu dana skoro dva miliona evra platili posrednicima u transferima igrača. 

Klub iz Humske je "agentima" platio 1.097.715 evra za 13 igrača, dok je Crvena zvezda bila nešto "skromnija" i uložila svega 891.706 evra. 

Kada govorimo o pojedinačnim transferima, najskuplji je bio dolazak Umara Sadika iz Rome u Partizan. Crno-beli su tada na račun Ivice Pavlovića uplatiti 234.815 evra, a isti posrednik pojavljuje se i u dolasku Kristijana Pićinija u Zvezdu. Tada su crveno-beli na isti račun dodali još 135.207 evra. 

Ipak, dolazak Pićinija nije najskuplja Zvezdina investicija. Ohi Omoidžuanfo stigao je na Marakanu bez obeštećenja, ali su zato njegovi zastupnici za potpis uzeli "masne" pare. Naime, Aneke Ata iz norveške agencije Emefi je za Ohijev dolazak inkasirao 165.000 evra. Pored Ohija, klupsku kasu Crvene zvezde "oslabila" je kupovina Nemanje Motike, a njegov posrednik Nikola Damnjanac dobio je 120.000 evra. 

Informer

Zanimljivo je da je identična suma, kao u slučaju Motike, isplaćena Mariju Mamiću. sina Zdravka Mamića, za transfer Njegoša Petrovića u špansku Granadu.

Crno-bele je najviše koštao pomenuti Umar Sadik, a prvi sledeći je Kvinsi Menig. Holandska agencija "Froca sports" dobila je 144.000 evra, a oni nisu jedini koji su zaradili na Partizanovoj kupovini budući da je predstavnik "World Soccer International" grupe - Aleksandar Važić, dobio još 45.000 evra. 

Povratak Rikarda Gomeša u Partizan takođe nije bio jeftin budući da je za njego potis Mahmud Nazine dobio 150.000 evra.