Autor: Informer.rs

05.04.2022.

12:05

Foto: printscreen

Sport

Srbija nije autsajder! DARKO KOVAČEVIĆ ZA INFORMER: Imamo Piksija, UVEK JE HTEO DA POBEDI, "usadio" je to igračima u glavu!

Voljom žreba odlučeno je da će se fudbalska reprezentacija Srbije u Kataru takmičiti u Grupi G protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna.

Očekivano, svi zaziru od Brazilaca, prve zvezde Nejmara. Ali, Darko Kovačević ističe šta je snaga Orlova.

- Imamo na klupi Dragana Stojkovića! Kada imate takve veličinu... Za vrlo kratko vreme mnogo je uradio. Kao igrač je uvek želeo da pobedi, išao je na gol više i sada je tako. Usadio je to igračima u glavu, promenio je mentalitet. Svi su svesni koliko vrede i koliko mogu da urade, a pokazali su to i protiv Portugala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. I javnost, navijači, svi veruju u reprezentaciju - kazao je za naš portal Darko Kovačević i dodao:

Informer

 

- Brazil nije samo Nejmar. To je sjajna ekipa sa vrhunskim igračima. Ali, ne treba misliti o njima, već smo pokazali da možemo da se nosimo sa najboljima. Samo treba da nastavimo ono što smo do sada radili. Ekipa je naša snaga. Ne smemo da zaboravimo Švajcarsku i Kameru, koji ima dobru ekipu, niko ne sme da se potceni.

Informer

Darko Kovačević

Švajcarci su nam stari dužnici, pobedili su nas (2:1) u Rusiji pre četiri godini. Pored toga, postoji strah da se taj duel ispolitizuje. Niko nije zaboravio sramne provokacije Granita Džake i Đerdana Šaćirija. Međutim, selektor ne želi da se priča o osveti.

- Rekao je Stojković da to neće biti osveta i u pravu je. Ne treba o toj utakmici tako razmišljati, kao ni pominjati u medijima ono što se desilo pre nekoliko godina. Ne sumnjam da će tako i biti s naše strane. 

Selektor je prvo obećao da će odvesti Srbiji na Mundijal, a posle plasmana na Svetsko prvenstvo poručio da želi da uradi nešto veliko. Svi već Orlove vide u četvrtfinalu, polufinalu...

Tareba tako, da očekujemo najviše, a ne da idemo na Svetsko prvenstvo kao neki autsajderi. Mnogo stvari treba da se poklopi tokom šampionata. Najbolje će proći oni koji tada budu u najboljoj formi. Važno je da svi naši igrači budu zdravi, naša moć je tim, kolektiv i tako treba razmišljati - istakao je Kovačević.

Bonus video