Autor: Informer.rs

06.04.2022.

09:10

Foto: printscreen

Sport

BUNKER MADRIĐANA ZA ISTORIJU! 5-5-0! Prvi put sam video da neko tako igra! (FOTO)

Jedini pogodak na utakmici delo je  Kevina De Brujnea u 70. minutu na asistenciju Fodena. Siti je dominirao, pretiop, dok se Atletiko uglavnom branio i igrao na kontranapade.

Moglo se primetiti da puleni Diega Simeonea igraju u formaciji 5-5-0. Kad bi Siti imao posed, svih 10 igrača Atletika povlačilo bi se na svoju polovinu bez lopte.

- Ekipe igraju vrlo defenzivno protiv nas, ali danas sam prvi put video da neki tim igra u formaciji 5-5-0, i to bez napadača - rekao je De Brujne nakon utakmice.

Atletico Madrid nije nijednom šutirao na gol Edersona i to se prvi put dogodilo u eri Diega Simeonea, za njegovih 570 utakmica na klupi, a  madridski klub preuzeo je decembru 2011. godine.

Informer

 

Menadžer Sitija Pep Gvardiola kaže da je očekivao defanzivnu postavku Atletika.

- Očekivali smo da će igrati 3-5-2. Oni su se odlučili za 5-5-0, nešto što je kroz istoriju bilo teško napasti. Tako je bilo i na ovoj utakmici. Nije bilo prostora, bilo je teško napadati i trebalo nam je mnogo strpljenja. Rekao sam igračima da radimo dobro i da ćemo biti nagrađeni. To se dogodilo u nastavku. Znam da ništa drugačije neće biti ni u Madridu - kazao je Gvardiola.

Informer

 

- Dve odbrambene linije od po pet igrača. U praistoriji, danas ili za 100.000 godina, napadati dva reda od po pet igrača je vrlo teško. Nema prostora. Borbeni su i odlično se brane. Gol nam je baš prijao, jer su u takvim okolnostima bili bolji od nas. Pretpostavljam da će utakmica u Madridu biti slična onome što smo videli u završnih 15-ak minuta utakmice nakon našeg gola.

Inače, Siti je imao 695 dodavanja, a Atletiko 297. Posed je bio na strani Citija, koji je loptu čuvao 71 odsto vremena, a imao je 15 udaraca prema Janu Oblaku, a Atletiko, kao što smo već rekli - nijedan. 

Da se ova utakmica igrala pre 10 godina i da ste gledali a da ne znate timove kleli biste se životom da je ekipa u plavom iz Španije, a crveno-beli tim engleski klub - rekao je legendarni Lineker.

Bonus video