Autor: Informer.rs

07.04.2022.

15:12

Foto:

Sport

PROSINEČKI NAHVALIO PIKSIJA! Evo šta je rekao o šansama Srbije na Mundijalu!

Kao neko ko je vrlo dobro upoznat sa stanjem u srpskom fudbalu izneo je svoje mišljenje o šansama Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu.

- Srbija ima dobru reprezentaciju, ali im je uvek nešto falilo. Mislim da su to nešto dobili s Piksijem, dobili su samopouzdanje, drugačiji gard. Piksi je pobednik, voli da pobeđuje, voleo je kao igrač, pa tako voli i kao trener. Mislim da će da prođu grupu - izjavio je "Veliki žuti" za jutarnji.hr.

Informer

 

Prosinečki se dotakao i dometa hrvatske reprezentacije na Mundijalu, za koju smatra da je najvažnije da se prođe u drugi krug, a posle je sve moguće.

- Možemo dosta toga. Ja uvek govorim da je najbitnije da proći grupu, a onda možemo puno toga. Za ovu formaciju 3-5-2 nam treba vreme. Bilo je tu dobrih stvari, ali i onih koje treba još da se uigraju. Nismo mi to dugo igrali i nije to baš da se može preko noći. Meni je drago da je Lovro Majer u kombinaciji. Igra odlično u Renu, koji je drugi u Francuskoj. Igra, namešta, daje golove. Slično je i s Jakićem. Mi uvek nađemo te igrače i opet imamo dobru reprezentaciju. Možda ne da budemo prvak sveta realno, ali da budemo nezgodni svima svakako - iskren je Hrvat.

Informer

 

Podsetimo, Prosinečki je prošlog vikenda debitovao na klupi ljubljanske Olimpije, gde je kod kuće deklasirao Radomlje rezultatom 4:1.

Naredne subote "Velikog žutog" očekuje derbi u borbi za titulu sa Mariborom na gostovanju. Ta utakmica na programu je od 20:15 časova.