Autor: Informer.rs

08.04.2022.

15:41

Foto:

Sport

VENGER VELIČAO SRBINA! Da ga danas ima Junajted, bio bi NAJJAČI NA SVETU!

Sredine prošle decenije, rivalitet Junajteda i Arsenala je izgubio na značaju jer je Mančester Junajted imao mnogo više uspeha i konstantno se borio za titulu, dok je Arsenal godinama završavao na trećem ili četvrtom mestu na tabeli.

Informer

 

Mnogi fudbalski znalci tvrde da se skok Junajteda u odnosu na Arsenal poklopio sa dolaskom Nemanje Vidića u klub. On i Rio Ferdinand su formirali sada već legendarni štoperski tandem koji je bio temelj svih uspeha i pet šampionskih titula za sedam godina (2006 - 2013).

Informer

 

Uspeli su da osvoje Crveni đavoli u tom periodu Ligu šampiona, još dva puta igrali finale, a pokupili su i gomilu kup trofeja. Arsenal je u istom razdoblju osvojio samo jedan FA kup.

Informer

 

Arsen Venger imao je samo najlepše da kaže o sjajnom tandemu!

- Ne znam kako da dobro objasnim, ali ta saradnja Vidića i Ferdinanda na terenu je bila kao da imate Mocarta i Betovena. Mnogo puta smo bili rivali i uvek je bilo teško. Aleks Ferguson je bio srećan što je imao takve štopere. Da danas ima Vidića i Ferdinanda u odbrani, Mančester Junajted bi bio najjači klub na svetu- rekao je Venger za Skaj Sport.