Autor: Informer.rs

10.04.2022.

11:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda dočekuje Radnički za OVERU PRVOG MESTA, Partizan očekuje TEŽAK ISPIT NA BANOVOM BRDU!

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće kragujevački Radnički u poslednjem, 30. kolu ligaškog dela Superlige (nedelja, 17.00, Arena 1 premium), kada će imati priliku da overe prvo mesto na tabeli pred start plej-ofa!

Izabranicima Dejana Stankovića je potreban trijumf kako bi obezbedili lidersku poziciju i prednost domaćeg terena u narednom "večitom derbiju" protiv Partizana. Taj duel je zakazan za sledeću subotu i najverovatnije će odlučiti kome će pripasti titula šampiona Srbije.

Informer

 



Crveno-beli imaju ulogu favorita protiv ekipe koju u prolećnom delu sa klupe uspešno vodi Nenad Lalatović, bivši kapiten i trener kluba s "Marakane". Temperamentni stručnjak preuzeo je Kragujevčane kada su bili poslednji, a sada su 13. na tabeli.

- Verujem u nas i u ono što radimo, a to pokazujemo na utakmicama. Ovo je samo jedan meč u nizu koji nas vodi ka završnom cilju. Po meni je Nenad Lalatović jedan od najboljih trenera sa ovih prostora. Ovo nije stvar "ulizivanja", niti hvaljenja, to pričaju rezultati. Svaka ekipa u kojoj je bio Lalatović je imala prepoznatljiv način pristupa utakmici tokom svih 90 minuta. Njegove ekipe igraju agresivno, znaju tačno šta rade, kako stoje na terenu i kako mogu da kazne protivnika - kazao je Dejan Stanković.

Informer

 

Za izabranike Aleksandra Stanojevića (nedelja, 19.05, Arena 1 premijum) duel sa "brđanima" biće još jedan težak test, ali ujedno i priprema za ono što sledi naredne subote, a to je poslednji večiti derbi u sezoni. Ta utakmica će najverovatnije rešiti i pitanje novog prvaka Srbije. U slučaju da i Partizan i Zvezda pobede u ovoj rundi, onda će crveno-beli kao lideri dočekati start plej-ofa, pa će najveći rivali narednog vikenda snage odmeriti na "Marakani".

- Znamo svi da je teško igrati na Banovom brdu, tako da ulazimo maksimalni koncentrisani i motivisani. Kadrovska situacije je dobra, svi su se vratili sem Obradovića. Videćemo da li su svi spremni, ali svi su zdravi - rekao je Stanojević.