Autor: Informer.rs

12.04.2022.

20:00 >> 23:33

Foto: Tanjug/AP

Sport

SPEKTAKL U LIGI ŠAMPIONA! Real preživeo DRAMU i eliminisao prvaka Evrope! Viljareal režirao novo ČUDO i izbacio Bajern! (FOTO/VIDEO)

Mnogi su očekivali da će Julian Nagelsman krenuti na sve ili ništa od samog starta meča na Alijanc areni, ali je mladi nemački stručnjak odlučio da čeka grešku Viljareala. Nije ništa išlo "od noge" Bavarcima tokom prvog poluvremena, Robert Levandovski je bio izuzetno nervozan i umalo dobio crveni karton te je posle prvih 45 minuta bilo 0:0! 

Ipak, tek što je počelo drugo poluvreme Bavarci su uspeli da probiju bedem ispred gola Heronima Ruljia. Tomas Miler je jednim potezom "otvorio" prostor za Roberta Levandovskog koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio dalji ugao i doneo izjednačenje Bajernu. 

Bila je Nagelsmanova četa bolja i u nastavku utakmice, Miler je propustio dve stopostotne šanse, do gola je mogao i Dajo Upamekano, ali su Raul Albiol i Pau Tores odradili lavovski posao i zatvorili sve prilaze svom golu. 

Kada već Bajern nije želeo da prođe u polufinale, šansu je oberučke prihvatio Viljareal! Raul Albiol povukao je kontru Žute podmornice, na sredinu su "u dva poteza" Dani Pareho i Đovani Lo Selso izbacili vezni red Bajerna, a Đerar Moreno i Samuel Čukvueze su u stilu najboljih napadačkih tandema matirali Manuela Nojera i utišali Alijanc arenu!

Bajern Minhen - Viljareal   1:1 (0:0)

Strelci: Levandovski 53 - Čukvueze 88

Alijanc Arena, Minhen  Sudbija: Slavko Vinčić, Slovenija

Bajern Minhen: Nojer - Ernandez, Upamekano, Pavar - Koman, Gorecka, Kimih, Sane - Miler, Musiala - Levandovski

Viljareal: Rulji - Fojt, Albiol, Tores, Estupinjan - Kokelan, Kapu, Pareho - Lo Selso, Dandžuma, Moreno

Ni najveći optimisti među navijačima Čelsija nisu mogli da očekuju utakmicu nalik ovoj na Santijago Bernabeu. Plavci su posle ubedljivog poraza otišli na noge Real Madridu, ali ne sa "belom zastavicom" već spremni da brane titulu prvaka Evrope! Ipak, malo ko može da se nada ubedljivom slavlju u španskoj presnotici, posebno kada Blankosi u svom taboru imaju napadača poput Karima Benzeme! 

Francuz nije bio sjajan tokom 90 minuta, imao je dve dobre šanse, ali ga gol nije hteo. Momenat iz 97. minuta svi su čekali! Vinisijus Žunior pobegao je po levoj strani, poslao loptu u srce kaznenog prostora gde je sačekao Karim Benzema, uhvatio Mendija na "krivoj nozi" i postavio konačnih 2:3!

Počelo je sjajno, golom Mejsona Maunta posle samo deset minuta nakon dobre akcije Čelsija. Mogli su Plavci da dupliraju prednost do kraja prvog dela igre, ali su Blankosi "preživeli" i na odmor otišli sa jednim golom prednosti. 

Furiozno je Čelsi otvorio drugi deo igre, Verner i Haverc su imali izgledne prilike, a onda je Antonio Rudiger skočio posle kornera i zakucao loptu u mrežu Tiba Kurtoe. Usledio je pravi "blickrig" Čelsija, Markos Alonso je postigao gol, ali ga je poništio VAR, a onda je momenat ispiracije imao Timo Verner. 

Nemac je mimo svih očekivanja dobio šansu u Madridu, ali je na sjajan način iskoristio poverenje Tomasa Tuhela. Pobegao je ofanzivac Čelsija odbrani Real Madrida, izbacio jednim lažnjakom Kazemira, drugim Davida Alabu, a onda precizno gađao između Tiba Kurtoe i Danija Karvahala za velikih 3:0. 

Delovalo je da je Real "na konopcima", ali je Karlo Ančeloti na teren poslao Rodriga. Mladi Brazilac nije pošteno pipnuo loptu, a već se upisao u strelce. Luka Modrić je "spoljnom" poslao teledirigovan pas na drugu stativu, te Rodrigo lako zakucao loptu u mrežu i vratio Blankose u igru! 

Real Madrid - Čelsi  2:3 (0:1)

Strelci: Rodrigo 80, Benzema 97 - Maunt 15, Ridiger 51, Verner 76

Santijago Bernabeu, Madrid   Sudija: Simon Marčinjak, Poljska

Real Madrid: Kurtoa - Mendi, Alaba, Naćo, Karvahal - Modrić, Kazemiro, Kros - Vinisijus, Benzema, Valverde

Čelsi: Mendi - Džejms, Silva, Ridiger, Alonso - Kante, Loftus-Čik, Kovačić - Maunt, Haverc, Verner

Tok meča: 

Drugi produžetak: 

120. minut - KRAJ! 

118. minut - Krenuli su Plavci na sve ili ništa, pokušao je sada glavom Kai Haverc, ali je šutirao pored gola! Nešto više od sto sekundi ostalo je do kraja utakmice!

117. minut - Nova prilika za Čelsi, sada je pucao Kristijan Pulišić, njegov udarac blokirao je Dani Sebaljos. 

114. minut - Imao je Hakim Zijeh šansu utakmice posle Žoržinjovog prodora, ali je rešio da šutira u bliži ugao gde ga je spremno čekao Tibo Kurtoa! 

Informer

110. minut - Povukao je Maunt kontru, ali ga je Federiko Valverde savršeno zaustavio. Na drugoj strani Antonio Rudiger zaustavlja Rodriga! Velika borba u poslednjih deset minuta! 

106. minut - Počeo je drugi produžetak! 

Prvi produžetak: 

105. minut - Kraj prvog produžetka!

102. minut - Žuti karton za Hakima Zijeha koji je nepropisno srušio Lukasa Vaskeza, Čelsi deluje potpuno pogubljeno nakon primljenog gola! 

97. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vinisijus Žunior protrčao je kao "brzi voz" po levoj strani, ubacio loptu u srce kaznenog prostora gde je loptu dočekao Karim Benzema i glavom je poslao u mrežu Čelsija - 2:3!

94. minut - Velika šansa za Čelsi, Ris Džejms je dobio dosta prostora da šutira ka golu rivala, ali je loše Englez zahvatio loptu na ivici kaznenog prostora! 

Informer

91. minut - Počeo je prvi produžetak u Madridu!

Drugo poluvreme:

90. minut - Kraj regularnog dela utakmice! 

88. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Muk u Madridu! Raul Albiol je otvorio kontru Viljareala, Lo Selso je uposlio Đerara Morena koji je sjajno proigrao Samuela Čukvuezea za - 1:1!

80. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Tek što je Rodrigo kročio na teren Real Madrid se vraća u igru! Luka Modrić je poslao sjajnu loptu na drugu stativu, Brazilac nije imao težak zadatak da sa metar udaljenosti ugura "fudbal" iza leđa Eduara Mendija - 1:3!

79. minut - Umalo i četvrti gol u mrežu Tiba Kurtoe, bio je Kai Haverc najviši u skoku posle centaršuta, ali je sjajno reagovao belgijski golman - 0:3!

76. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Veleslalom Tima Vernera! Poigrao se napadač Čelsija sa kompletnom odbranom Real Madrida, izbacio Kasemira, Alabu, a potom loptu proturio između Karvahala i Kurtoe - 0:3!

73. minut - Ozbiljna šansa za Tomasa Milera, imao je napadač Bajerna šansu da dotuče Viljareal, ali se ponovo spetljao kada mu je trebala realizacija! 

69. minut - Opao je tempo u Minhenu nakon što se Bajern vratio u igru, ipak, Bavarci kontrolišu dešavanja na terenu, ali daleko "sporije" napadaju gol Viljareala! 

Informer

66. minut - Mogao je sada Karim Benzema da kazni odbranu Čelsija, gađao je glavom dalji ugao Mendijevog gola, ali je prečka zaustavila njegov udarac... 

62. minut - PONIŠTEN GOL ČELSIJU! Markos Alonso je posle prvog pokušaja rukom "zaustavio" loptu, te je njegov pogodak poništen nakon intervencije iz VAR sobe - 0:2!

57. minut - Mogao je Bajern do kompletnog preokreta u samo 300 sekundi! Tomas Miler je dočekao sjajnu asistenciju Musijale u petercu, opalio po lopti, ali je šutirao daleko preko gola, nema promene rezultata!

53. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Bajern na Alijanc areni, Tomas Miler je kao na tacni poslužio Roberta Levandovskog, Poljak je sa ivice kaznenog prostora kađao dalji donji ugao i matirao Heronimo Ruljia - 1:0!

51. minut - GOOOOOOOOOOL! Opsada Realovog gola isplatila se Plavcima! Antonio Rudiger bio je najviši u skoku posle kornera i Čelsi sada vodi sa 2:0! Ponovo imamo utakmicu u četvrtfinalu Lige šampiona!

48. minut - Dve velike šanse za Plavce na startu drugog poluvremena, pokušali su Timo Verner i Kai Haverc, ali je oba puta siguran bio Tibo Kurtoa! 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Madridu, nastavak kasni u Minhenu zbog nešto duže sudijske nadoknade u prvih 45 minuta!

Prvo poluvreme: 

45. minut - POLUVREME! Čelsi vodi sa 1:0, dok na meču Bajerna i Viljareala nema golova posle prvih 45 minuta! 

45. minut - Ponovo preti Viljareal i ponovo je u centru pažnje bio Arnaut Dandžuma, Holanđanin je šutirao iskosa, ali je njegov udarac blokirao Benžaman Pavar!

43. minut - Nakon furioznog perioda sredinom prvog poluvremena, totalna uspavanka u nastavku meča na Santijago Bernabeu! Mnogo prekida u Madridu, Čelsi ima kontrolu, ali bez previše učinka na polovini rivala. 

Informer

41. minut - Pobegao je Arnaut Dandžuma defanzivcima Bajerna, izašao sam pred Manuela Nojera, ali je Holanđaninu lopta prešla preko noge! Mnogo sreće za Bavarce - 0:0!

36. minut - Rizikovao je sada Robert Levandovski budući da je ponovo otvorenim đonom srušio Raula Albiola, ovoga puta mu je Vinčić progledao kroz prste! 

34. minut - Izuzetno zanimljiv detalj u istom minutu na obe utakmice. Na Alijanc areni Robert Levandovski je otvorenim đonom umalo teško povredio Raula Albiola, te je Vinčić pokazao žuti karton Poljaku, dok je u Antonio Rudiger šutirao sa skoro 30 minuta, ali je lopta prohujala pored stative!

30. minut - Najbolja prilika na meču za Bajern Minhen! Ubacio je Leroj Sane loptu u peterac, sjajno je reagovao Džerom Musijala, ali je još bolji bio Heronimo Rulji na golu Viljareala - 0:0!

27. minut - Ponovo opasnost pred golom Viljareala, sada je Kingsli Koman iskoristio grešku Huana Fojta, pokušao da uposli Roberta Levandovskog, ali se dobro snašao Raul Albiol,  još uvek miruju mreže u Minhenu! 

Informer

24. minut - Velika šansa za Karima Benzemu! Francuz se namestio na ivici kaznenog prostora, šutirao ka golu Eduara Mendija, ali je njegov udarac blokirao Tijago Silva, mnogo sreće za Čelsi na polovini prvog dela igre - 0:1!

22. minut - Izuzetno loš start Jozue Kimiha, čini se da je Đovani Lo Selso teže povređen, na tereni je medicinski tim Viljareala. 

18. minut - Leon Gorecka je bio najviši u skoku posle kornera, pokušao je glavom, ali je lopta otišla malo pored gola - 0:0!

15. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Čelsi vodi na Santijago Bernabeu stadionu, Mejson Maunt je pronašao put do gola Tiba Kurtoe, nema sumnje biće drame u Madridu - 0:1!

12. minut - Ozbiljna šansa za Bavarce! Tomas Miler se najbolje snašao u petercu Viljareala, ali je Heronimo Rulji u dva navrata sjajno reagovao. Ipak, nije stao nalet Bajerna ni posle toga, Musijala je probio po strani, uposlio Leona Gorecu i još jednom je golman Viljareala bio brilijantan na golu - 0:0!

10. minut - Loša reakcija Bajernove odbrane, Dajo Upamekano i Lukas Ernandez su loše procenili let lopte, nije to očekivao Arnaut Dandžuma i dobra prilika za Viljareal je propala!

8. minut - Pokazuju Plavci da nisu došli na Santijago Bernabeu da odrade posao i završe učešće u Ligi šampiona. Šansu od prvog minuta dobio je Timo Verner i već na samom stratu meča ozbiljno je zapretio Realu, ali je Naćo Fernandez uspeo da mu izbio loptu pre šuta. 

6. minut - Prva konkretna akcija i Žute podmornice na Alijanc areni, Đerar Moreno je napao Lukasa Ernandeza, zalomio u sredinu i pucao ka golu Manuela Nojera, ali lopta odlazi malo pored gola. Na drugoj strani Leon Gorecka je izborio korner, ipak, nakon centaršuta Jozue Kimiha nije bilo opasnosti po Heronimo Ruljia, ostaje 0:0!

3. minut - Velika šansa na startu meča za Bajern iz Minhena, Leroj Sane je pronašao Tomasa Milera u kaznenom prostoru Viljareala, ali je napadač Bavaraca loše zahvatio loptu. Nakon toga je i pomoćni sudija signalizirao ofsajd - 0:0!

1. minut - Utakmice su počele!

20:00 - Dobro došli na lajv prenos četvrtfinalnih utakmica Lige šampiona. Sve detalje sa mečeva Bajern Minhena i Viljareala, odnosno Real Madrida i Čelsija možete pratiti uz portal Informer.rs!