Autor: Informer.rs

14.04.2022.

11:45

Foto: Starsportphoto

Sport

UEFA NIŠTA NE PREPUŠTA SLUČAJU! Grobari dolaze na UTAKMICU! Meč PROGLAŠEN visokim rizikom! (VIDEO)

Iako Francuzi neće imati pomoć svojih navijača na "Tumbi", UEFA je ovaj duel proglasila visokorizičnim i sprovela neophodne radnje da, zajedno sa Grcima i Francuzima, pripremi utakmicu koja se igra od 21 sat.

U prvoj utakmici, Olimpik je slavio 2:1, zahvaljujući neverovatnom evrogolu Dmitrija Pajea, koji je doneo pobedu timu sa Velodroma.

Ogroman broj francuskih navijača je pre prvog meča pravio haos po Marselju, sukobio se sa policijom i suparničkim pristalicama, i pre i posle meča, pa se u ultras svetu sa nestrpljenjem čekao revanš i dolazak Francuza u Solun.

Ipak, taj film "neće se gledati", jer gosti, iz bezbednosnih razloga neće moći da dođu na uvek "vruću" Tumbu, a ovu informaciju su potvrdili grčki mediji.

I pored toga, UEFA je meč prgolasila visokorozičnim, pa je otud i održan sastanak kome su prisustvovali predstavnik evropske Kuće fudbala, oficiri za bezbednost, kao i predstavnici oba kluba i policije.

Solunski Ratnici su u sredu izdali saopštenje u kojem je pozvao navijače da se uzdrže od ponašanja koje bi moglo da dovede do drakonskih kazni i suspenzije stadiona, u večeri kada klub igra istorijsku utakmicu.

Nije tajna da će se na "Tumbi" naći i navijači Partizana, jer Grobari niz godina održavaju bratske odnose sa navijačima PAOK-a, koji su neretko bili njihovi gosti u Humskoj.