Autor: Informer.rs

14.04.2022.

22:58

Foto: Tanjug/AP

Sport

FRANKFURT SLAVI FILIPA KOSTIĆA! Srbin PREGAZIO Barselonu i odveo Ajntraht u POLUFINALE! (VIDEO)

Frankfurt slavi Filipa Kostića! Srpski reprezentativac sam je eliminisao Barselonu u četvrtfinalu Lige Evrope, vodio Ajntraht do pobede od 3:2 na Nou Kampu, sa dva gola i asistencijom, te će nemački velikan igrati u polufinali evropskog takmičenja!

Nije Barselona večeras imala rešenja za srpskog velemajstora! Pokazao je Kostić mnogo puta do sada da je najbolji igrač Ajntrahta, a od večerašnje simultanke više nema dileme! Srbin je sa dva gola vodio svoj tim do pobede, a golgeterskom učinku dodao je i asistenciju u 36. minutu. 

Kostić je bio strelac u četvrtom i 67. minutu, prvi iz "penala" drugi posle sjajne akcije, a Barselona je u finišu meča uspela samo da ublaži poraz preko Serhia Buskeca. Delovalo je da Katalonci neće imati šanse za bilo šta, ali je u finišu meča Memfis Depaj "sa kreča" smanjio na 2:3 ali je bilo prekasno za kompletan povratak! 

Engleska će imati predstavnika i u polufinalu Lige Evrope pošto je Vest Hem slavio u Lionu sa 3:0 i tako eliminisao tamošljeg predstavnika. 

Čekićari su poveli preko Dosona, prednost je duplirao Deklan Rajs, a konačan rezultat postavio je Boven na startu drugog poluvremena.