Autor: Informer.rs

15.04.2022.

17:06

Foto: Public

Sport

BIVŠI IGRAČI ZVEZDE I PARTIZANA PROGNOZIRAJU DERBI! Evo kome su DALI PREDNOST!

Veliki je broj fudbalera koji trenutno brane boje raznih superligaša, a tokom karijera su imali priliku da igraju ili za Zvezdu ili za Partizan.

Boje crveno-belih branili su: Marko Mirić (Radnički 1923), Veljko Simić (Vojvodina), dok su za tim iz Humske nastupali: Nikola Aksentijević (Radnički, Niš) i Saša Marjanović (Napredak).

Kvartet je pred 167. okršaj najvećih srpskih klubova za "Mozzart sport" izneo svoje viđenje ko je u prednosti.

- Ako pobedi, Crvena zvezda će imati pet bodova prednosti, što je u srpskom fudbalu teško dostižna prednost kada je reč o šampionskoj trci. Partizan ako pobedi imaće bod prednosti, ali mu neće biti lako da ostane prvi jer posle derbija sledi još šest utakmica. Mislim da Crvena zvezda u subotu ima meč loptu - rekao Mirić.

Kapiten Kragujevčana očekuje da Partizanovo glavno oružje bude najbolji strelac tima, Rikardo, ali…

- Rikardo je najopasniji igrač Partizana, ali Dragović i Eraković odlično funkcionišu u odbrani Crvene zvezde. Videlo se u prošlom derbiju, sjajno su zatvorili sve prilaze golu - podseća Marko Mirić, nekadašnji igrač kluba sa Marakane.

Informer

 

Vođa kruševačkog tima Saša Marjanović, koji je Napretku doneo pobedu u prethodnom meču evrogolom u poslednjim sekundama, imao je priliku da brani boje Parnog valjka.

- Zvezda je trenutno u dobroj formi, igraju bolje od Partizana. Crno-beli su pretrpeli taj poraz na Marakani koji se definitivno odrazio i na kasnije partije. Došli su bili na teško gostovanje posle utakmice saSpartom koja se odrazila na njihovu igru i koncentraciju. Verujem da će u ovaj derbi igrači partizana ući znatno motivisanije nego u prethodni, samim tim i da će biti konkurentniji - napominje Marjanović.

Veljko Simić je omirisao barut Lige šampiona sa crveno-belima. U prvom kolu je sa Vojvodinom remizirao na Marakani protiv bivšeg kluba, dok je protiv Partizana bio strelac u porazu od 1:4.

- Crvena zvezda je u boljoj formi, bili su na visini zadatka svaki put kada je bilo potrebno ove sezone. Videlo se to u prošlom derbiju, bili su bolji, a ja ću biti pristrasan i reći da očekujem da ponovo bude tako. Crvena zvezda ima izbalansiran tim, preti iz mnogo oružja. Posebno se ističu Katai i Ivanić, ali tu su i Pavkov, Ohi, Kanga, Ben... - ocenjuje je Simić.

Informer

 

Nikola Aksentijević je dete Partizana, fudbalski je "prohodao" u Humskoj, ali pred 167. duel Večitih rivala prednost daje domaćinu.

- Zvezda je u boljem položaju jer je domaćin i ima bodovnu prednost. Ipak, Partizan ofanzivom može do iznenađenja i prvog mesta. Kažem to i navijački jer bih voleo da crno-beli osvoje titulu, ali je Zvezda je kvalitet potvrdila i u Evropi - kaže desni bek Radničkog i nekadašnji prvotimac Parnog valjka.

Informer

 

Iskusni defanzivac zna šta mora da uradi njegov bivši klub:

- Partizan mora da neutrališe individualni kvalitet Zvezde. Katiai i Ivanić su glavni aduti Zbezde koja ima sjajne individualce. Partizan, sa druge strane, šansu može da traži u timskom izdanju iz kojeg očekujem da Rikardo može da se izdvoji - zaključio je Aksentijević.