16.04.2022.

13:34

Foto: reuters

Sport

PREOKRET! Čeferin progovorio o Rusima, UEFA donosi odluku!

Aleksander Čeferin izjavio je da sankcije protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu ne bi trebalo da se odnose na ruske sportiste i dodao da će UEFA uskoro doneti odluku vezanu na nastupe ruskih klubova u takmičenjima evropskog fudbalskog saveza.

U razgovoru za mariborski list „Večer“, Čeferin je rekao da ruski sport zbog „odluka pojedinaca“ ne bi trebalo da trpi, ali da je UEFA ipak bila prisiljena da donese neke odluke i sankcije vezane za nastupe ruskih klubova u evropskim takmičenjima, što se sada ponovo razmatra, prenosi agencija Hina.

- UEFA će uskoro doneti odluku hoće li ili ne ruski klubovi moći da nastupaju u evropskim takmičenjima -  rekao je Čeferin.

Po njegovim rečima, ruski sportisti snose sankcije, iako nisu krivi za rat i da treba pokazati da sankcije nisu usmerene ni protiv ruskih sportista ni protiv ruskog naroda.

Podsećamo, FIFA je suspendovala Rusiju iz baraža za Mundijal u Kataru, dok je UEFA izbacila tamošnje klubove iz svih međunarodnih kupova! Istovremeno, UEFA je raskinula sve ugovore sa ruskim naftnim gigantom Gaspromom.

Informer

Reprezentacija Rusije

Ratna dešavanja u Ukrajini bukvalno su izbrisala Rusiju sa svetske mape sporta u ekspresnom roku.Odluka FIFA sprečava Rusiju da odigra polufinalni baraž dvomeč protiv Poljske u martu, a žensku fudbalsku selekciju sa Evropskog prvenstva ovog leta. 

UEFA je spuštanjem rampe ruskim klubovima potvrdila ranija pisanja da će Spartak biti izbačen iz osmine finala Lige Evrope, što praktično znači da će se Lajpcig automatski plasirati u četvrtfinale, bez borbe.

Bonus video