Autor: Informer.rs

16.04.2022.

16:00 >> 19:56

Foto: Starsportphoto

Sport

NIŠTA OD FUDBALA NA MARAKANI - ZVEZDA OSTAJE PRVA POSLE DERBIJA! Terzić propustio PRILIKU sezone!

Mnogo su navijači oba rivala očekivali od 167. večitog derbija, ali su od svega dobili "mošu"! Tokom 90 minuta fudbala na Marakani viđena je samo jedna konkretna ackija i bezbroj taktičih faulova na sredini terena. Svetkovina srpskog fudbala završena je bez golova, a najbolju šansu propustio je Nikola Terzić - 0:0!

Dejan Stanković je na teren poslao iste snage kao i u feburaru kada su crveno-beli pobedili. Sa druge strane Aleksandar Stanojević je rotirao i ispostavilo se to kao dobra odluka. Partizan je bio agresivan od prvog minuta i bio daleko bolji rival u prvom poluvremenu. 

Crno-beli su koristili sve greške crveno-belih, a bilo ih je. Već u 15. minutu je Rikardo Gomeš pobegao svojim čuvarima, ali ga je sustigao Aleksandar Dragović i srušio u kaznenom prostoru. Nadali su se crno-beli da će dobiti penal, ali je Srđan Jovanović samo odmahnuo rukom. 

Pet minuta kasnije Rikardo Gomeš je ponovo bio u velikoj šansi. Ipak, najbolji detalj iz prvog poluvremena viđen je u 20. minutu utakmice. Kvinsi Menig je nadmudrio Seku Sanoga, poslao sjajnu loptu u srce kaznenog prostora, ali je očajno reagovao Nikola Terzić i poslao loptu na tribine. 

Informer

Nedugo zatim Nikola Terzić je ponovo bio u centru pažnje. Menig je ponovo poslao upotrebljivu loptu na drugu stativu, napadač Partizana je uspeo da nadskoči Kristijana Pićinija, ali ne i da pošalje loptu u mrežu Milana Borjana. Poslednja šansa u prvom poluvremenu desila se u 44. minutu posle greške Gelora Kange, ali je Slavoljub Srnić uspeo da zaustavi četvoricu u crno-belim dresovima i sačuva 0:0 u posle prvih 45 minuta. 

Bilo je jasno da će Dejan Stanković morati da menja nešto u drugom poluvremenu, a trener Zvezde je posegao za dve promene. Na teren je poslao Milana Gajića i Milana Pavkova koji su zemenili Pićinija i nevidiljivog Ohija. Na drugoj strani je zbog povrede napolje morao Urošević što je predstavljalo ogroman hendikep za crno-bele. 

Informer

Zvezda je uspela da se oslobodi pritiska i pređe u inicijativu, pretili su crveno-beli, ali bez previše uspeha. Milan Pavkov je uspelo da dobija duele i spušta lopte svojim saigračima. Ipak, nije to bilo dovoljno za pogodak budući da Aleksandar Katai i Mirko Ivanić nisu imali svoje veče. 

Partizan je u finišu uspeo da pripreti preko Kvinsija Meniga koji je oprobao svoj udarac sa dvadesetak metara, ali je Milan Borjan uspeo da zaustavi šut holandskog internacionalca. 

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN  0:0

Stadion Rajko Mitić, Beograd   Sudija: Srđan Jovanović

Crvena zvezda: Borjan - Pićini, Dragović, Eraković, Rodić - Sanogo, Srnić - Katai, Kanga, Ivanić - Ohi
Trener: Dejan Stanković

Partizan: Stevanović - Urošević, Vujačić, Miletić, Miljković - Zdjelar, Jevtović - Terzić, Jojić, Menig - Gomeš
Trener:Aleksandar Stanojević 

Tok meča:

Drugo poluvreme:

90.  minut - Četiri minuta nadoknade!

87. minut - Na terenu je Bibras Natho umesto Kvinsija Meniga!

82. minut - Dobra prilika da El Fardu Ben uposli saigrače u kaznenom prostoru rivala je propala. Pokušao je Lutovac da povuče kontru, ali ga je zaustavio Strahinja Eraković.

80. minut - Oštar start Nikole Terzića, mogao je napadač Partizana da povredi Gelora Kange, mogao je Srđan Jovanović da pokaže i crveni karton bonusu crno-belih! 

Informer

77. minut - Žestok pritisak Crvene zvezde, Gajić je uputio tri dobra centaršuta, ali je sve to pokupio Igor Vujačić! 

74. minut - Faul nad Nemanjom Miletićem, žali se štoper Partizana na težu povredu nakon starta Gelora Kange, dok Gabonac ističe da nije "ni takao" rivala. 

70. minut - Izmena na obe strane, Jojić izlazi na terenu je Lazar Marković, na drugoj strani će El Fardu Ben zameniti Mirka Ivanića! 

68. minut - MENIG... Pokušao je napadač Partizana sa dvadesetak metara, imao je Borjan dosta problema da zaustavi njegov udarac, imali su crno-beli nakon toga i korner, ali bez opasnosti! 

65. minut - Imao je Jojić bolju poziciju za centaršut, gađao je na drugu stativu, ipak Milan Borjan izleće i sigurno kupi loptu. 

63. minut - Igrao je Milan Pavkov rukom na sredini terena, loptu je u kazneni prostor ubacio Miloš Jojić, uspeo je da je primiri Igor Vujačić, ali je dobro reagovala odbrana Crvene zvezde. 

59. minut - Mnogo otvorenija igra crveno-belih u drugom poluvremenu! Zvezda pritiska poslednju liniju Partizana, ali još uvek bez opasnosti po gol Nemanje Stevanovića. 

Informer

54. minut - Šansa za Crvenu zvezdu posle kornera, ali je prekratak bio Strahinja Eraković. Imaće crveno-beli još jednu šansu da iz ugla ubace loptu u kazneni prostor. 

51. minut - Već je vidljiv uticaj Milana Pavkova, napadač Crvene zvezde prihvatio je dve dobre visoke lopte, ali je falio završni pas, ofanzivniji domaćin u nastavku meča!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Stanković je napravio dvostruku izmenu i na teren poslao Milana Gajića i Milana Pavkova umesto Pićinija i Ohija, dok je Stanojević morao da iz igre izvede Slobodana Uroševića dok će na njegovo mesto Aleksandar Lutovac. 

Prvo poluvreme:

45. minut - POLUVREME! Partizan je bio bolji rival u prvom poluvremenu, ali crno-beli nisu iskoristili prilike koje su imali! 

Informer

44. minut - Slaba kontra Partizana nakon greške Gelora Kange! Imali su crno-beli situaciju četiri na dva, ali je Slavoljub Srnić sjajno ušao u putanju Kvinsija Meniga i navukao Holanđanina da napravi faul. 

42. minut - Oprobao je Gelor Kanga svoj udarac sa trideset metara, lopta je išla direktno u ruke Nemanje Stevanovića. Lak posao za golmana Partizana, ali i prvi šut u okvir crno-belog gola! 

40. minut - Reagovao je VAR nakon što je Eraković povukao Miletića u kaznenom prostoru, ali je štoper Partizana bio u nedozvoljenoj poziciji! 

36. minut - Nova akcija Partizana, ponovo je Nikola Terzić imao šansu da zatrese mrežu Zvezde, ali nije uspeo da preskoči Kristijana Pićinija! Sve opasniji crno-beli kako se bliži kraj prvog poluvremena, sa druge strane izabranici Dejana Stankovića i više nego bezidejni! 

32. minut - Požuteo je sada i Dejan Stanković koji je bio besan nakon nekoliko spornih odluka glavnog arbitra koje nisu išle u korist njegovog tima! Tenzije na Marakani polako, ali sigurno rastu!

30. minut - Još jedna javna opomena u ranoj fazi meča, loše je reagovao Milan Rodić i pokupio Sašu Zdjelara te Srđan Jovanović nije imao tešku odluku! Ipak, slabo su crno-beli izveli prekid, ali se ni Zvezda u kontri nije proslavila, od svega samo faul Rikarda Gomeša. 

Informer

28. minut - Žuti karton za Aleksandra Stanojevića! Trener Partizana burno je reagovao nakon što Jovanović nije svirao prekršaj nad Nikolom Terzićem.

25. minut - STOPOSTOTNA PRILIKA ZA NIKOLU TERZIĆA! Nadmutrio je Kvinsi Menig Sekua Sanoga, poslao sjajnu loptu po zemlji na peterac, ali je izuzetno loše šutirao Terzić, ostaje 0:0!

23. minut - Novi prekid i korner za Crvenu zvezdu, ponovo je Nemanja Stevanović na vreme izleteo . i presekao centaršut Gelora Kange. 

20. minut - VELIKA ŠANSA! Pobegao je Nikola Terzić po levom boku, poslao sjajan centaršut na Rikarda Gomeša, ali je Milan Borjan izašao i boksovao loptu! Najbolja akcija crno-belih u dosadašnjem delu meča!

17. minut - Upotrebljiv pas je dobio sada Ohi, odlučio je napadač Zvezde da propusti loptu što su iskoristili Nemanja Miletić i golman Stevanović! Bez velikih prilika u dosadašnjem delu utakmice! 

15. minut - Sevnula je kontra Partizana, dobio je Rikardo Gomeš loptu u prostor, ali je bio slabiji u duelu od Aleksandra Dragovića. Želeli su crno-beli penal, ali je Srđan Jovanović samo odmahnuo rukom. 

11. minut - Žestok duel Seku Sanoga i Slobodana Uroševića, čini se da je vezista Crvene zvezde lošije prošao, na terenu je medicinska ekipa, ali će stameni fudbaler iz Obale Slonovače nastaviti meč. 

Informer

8. minut - Prva prilika na meču za crno-bele! Slobodan Urošević je šutirao sa dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored gola Milana Borjana, mreže još uvek miruju na Marakani!

5. minut - Crvena zvezda kontroliše dešavanja na sredini terena, sada je Gelor Kanga dobro okrenuo Marka Jevtovića, ali ga je vezista crno-belih faulom zaustavio. Strpljiv početak na obe strane - 0:0!

3. minut - Dobro je Rikardo Gomeš sačuvao loptu na polovini Crvene zvezde, pokušao da proigra Slobodana Uroševića, ipak, sjajno je startovao Strahinja Eraković, biće to gol-aut i lopta za Milana Borjana. 

1. minut - 167. večiti derbi je počeo! Sa centra su krenuli fudbaleri Partizana, Crvena zvezda u prvom poluvremenu brani gol ispod severne tribine, baš kao i u februaru ove godine!

17:40 - Fudbaleri Partizana su neposredno pred početak zagrevanja otišli ispod južne tribine i pozdravili svoje navijače koji su do poslednjeg mesta popunili "boks" u kom su smešteni!

17:24 - UEFA je dozvolila Superligi Srbije da VAR sudije mogu da komuniciraju sa četvrtim arbitrom i putem mobilne ili fiksne telefonije ukoliko veze na "bubicama" zakažu tokom utakmice. To pravilo biće primenjivano od 31. kola, dakle na 167. večitom derbiju biće tako!

17:05 - Šansu na večerašnjem derbiju sa klupe Crvene zvezde čekaju: rezervni golman Miloš Gordić, Milan Gajić, Radovan Pankov, Nenad Krstičić, Milan Pavkov, Filipo Falko, Andrej Đurić, Nemanja Motika, El Fardu Ben, Nikola Stanković i Marko Gobeljić.

Sa druge strane, Stanojević na raspolaganju ima drugog čuvara mreže Aleksandra Popovića, defanzivce Sinišu Saničanina, Marka Živkovića, Bojana Ostojića i Aleksandra Lutovca, veziste Bibrasa Natha, Ljubomira Fejsu, Milana Smiljanića, te ofanzivce Sameda Baždara, Marka Milovanovića i Lazara Markovića. 

17:00 - Objavljeni su sastavi, a Dejan Stanković se neposredno nakon toga pojavio pred kamerama TV Arena sport. Trener Crvene zvezde istakao je da se pristup neće promeniti u odnosu na prethodnu utakmicu. 

- Minus pet i poraz kod kuće, nemoguć zadatak. Radili smo dosta tokom ovog proleća, borili se i izborili. Imamo plus dva i igramo pred svojim navijačima. Želimo da dobijemo sve do kraja, pristup će biti kao na poslednjem derbiju, biće ovo velika šansa za generaciju da tešku sezonu pretvore u šansu. 

Informer

- Očekujte skoncentrisanu Zvezdu, spremnu za svaki duel, sitnice. Nikada ne znaš šta će derbi da donese, moraš da budeš spreman na sve. Pokazali smo kao grupa da smo zajedno i da nećemo posustati ni centimetar - istakao je Dejan Stanković.

16:53 - Glavni arbitar Srđan Jovanović imao je priliku da dva puta deli pravdu na derbiju. Prvi put 161. večiti derbi, Partizan je tada slavio sa 2:0, a drugi u februaru ove godine kada je Crvena zvezda bila bolja identičnim rezultatom.

16:48 - Nešto više od sat vremena ostalo je do početka 167. večitog derbija, a neredi oko stadiona sve su učestaliji! 

16:38 - Ekspedicija Partizana stigla je na Marakanu, a novinarima TV Arena sport odmah se obratio Aleksandar Stanojević. 

- Ne gledam istoriju i prošlost. Svaki dan je novi, ovo je novi derbi. Sada sam siguran u svojih 11, i tada sam bio ali kada se završilo ispostavilo se da nije pravo. Izvešćemo energičnu ekipu koja može da igra na rezultat. 

- Fokusirani smo, nismo opušteni. U septembru bih prihvatio ovaj bodovni saldo, ali posle svega što se dogodilo ne - jasan je bio strateg Partizana. 

Ovako je bilo na prethodnom derbiju:

16:25 - Prethodni večiti derbi igraj ne takođe na stadionu "Rajko Mitić" 27. februara, a Crvena zvezda je uspela da savlada ljutog rivala. Četu Dejana Stankovića su do pobede vodili Ohi Omoidžuanfo koji je bio strelac u 29. i Aleksandar Katai koji je mrežu Partizana zatresao u 42. minutu!

16:16 - Navijači crno-belih smatraju da Partizan nema šta da čeka na večerašnjem derbiju, a sa tim se u neku ruku složio i Marko Nikolić koji je imao sličnih iskustava dok je predvodio klub iz Humske. 

- Sa jedne strane, mogu da se složim da Partizan nema šta da čeka. Opet, Partizan se nalazi "pred zidom", nema nazad. Nekada takve situacije izvuku maksimum, imao sam takva iskustva u Partizanu. Videćemo na početku kako su treneri spremili ekipe, ali onaj ko ima veću želju dobija derbi. Svi imaju želju, ali nijanse odlučuju, pozitivna motivacija - dodao je bivši trener Partizana. 

16:12 - Nekadašnji trener Partizana Marko Nikolić veruje da će današnji večiti derbi rešiti šampionsku trku. 

- Ovaj derbi odlučuje šampiona. Nikada nisam izgubio derbi, ali sam video efekat poraza na ekipu. Do pre mesec dana je Partizan sve kontrolisao, onda je Zvezda pobedila derbi i sve se okrenulo. To ne važi za večeras, ali ko sada pobedi, rešiće sve utakmice do kraja. Ko pobedi derbi ima legitimitet da bude šampion, to je pošteno - rekao je Marko Nikolić. 

16:07 - Glavni arbitar Srđan Jovanović stigao je na Marakanu sa svojim pomoćnicima i delegatima! 

16:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 31. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana. Sve detalje sa 167. večitog derbija, sa stadiona Marakane, možete pratiti u lajv prenosu na portalu Informer.rs!