Autor: Informer.rs

17.04.2022.

15:03

Foto: Starsportphoto

Sport

FILIPOVIĆ ODUŠEVLJEN JOVANOVIĆEVIM SUĐENJEM! Arbitri na vrhunskom nivou!

Posao je odrađen bez greške. Ovako će da glasi izveštaj kontrolora suđenja i predsednika sudijske komisije Dejana Filipovića posle megdana na stadionu “Rajko Mitić”. Najbolji srpski sudija Srđan Jovanović je u 167. “večitom” derbiju morao da se suoči sa tenzijom kakvu nije osetio na evropskim utakmicama ove sezone.

Informer

 

- Sudio je “pod konac” i dobiće sa pomoćnicima, visoku ocenu za odrađen posao. Na deset utakmica u sva tri takmičenja, od kvalifikacija do grupne faze – položio je ispite u Evropi. Tenzije su uvećavale izjave  pre utakmice sa obe strane, a onda je počelo da varniči na samom terenu stadiona “Rajko Mitić - izjavio je Filipović.

Nijednog trenutka arbitar iz Beograda nije dozvolio da mu se utakmica otrgne kontroli, iako je često bilo veoma napeto. Kako na samom terenu, tako i pored aut-linije, gde su svoju vrstu borbe vodile dve klupe. Uspevao je da održi balans, bio je autoritativan i u situacijama kada je bilo gotovo nemoguće smiriti dve klupe . Čini se da je kartonima obojioci trenera dao do znanja i igračima na terenu da će utakmica biti odsuđena na vrhunskom nivou.

Informer

 

Donošenjem dobrih odluka i svojom mirnoćom, Jovanović je potvrdio rejting i potpuno položio ispit, bez prigovora sa obe strane. Upravo u tim najtežim trenucima pokazivao je zbog čega je najcenjeniji srpski sudija u evropskim okvirima koji je sve manje u senci Milorada Mažića, našeg sudije koji je sudio najvažnije svetske i evropske utakmice.