Autor: Informer.rs

17.04.2022.

19:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

GLEDAĆEMO SPEKTAKL U FINALU! Čelsi zakazao Liverpulu MEČ ZA TITULU!

Liverpul je juče, u finalu pre finala, savladao Mančester siti i obezbedio meč za trofej u okviru FA Kupa, a četa Jirgena Klopa je danas saznala svog rivala! Londonski Čelsi je na Vembliju posle velike borbe savladao Kristal Palas sa 2:0 (0:0) i tako izborio svoje mesto u finalu! 

Plavci su kontrolisali dešavanja na utakmici od samog starta, ali su izabranici Patrisa Vijere bili daleko konkretniji. Kristal Palas je već u 36. minutu pripretio preko Šejka Kujatea, vezista Orlova pokušao je sa tridesetak metara, ali je na njegovu nesreću Eduard Mendi sjajno reagovao i zaustavio njegov udarac. 

Do poluvremena su mreže mirovale, a na startu drugog dela igre ponovo je Kujate bio u gol šansi. Palas je imao korner, stameni vezista je bio najviši u skoku, ali je njegov udarac otišao pored stative. Budući da Orlovi nisu iskoristili svoje šanse stigla je surova šansa preko Rubena Loftusa-Čika. 

Informer

Englez je sačekao sjajno dodavanje Kai Haverca, opalio po lopti koja je zakačila nekoga u bloku, prevarila Džeka Batlanda i završila u golu nominalnih gostiju. Samo deset minuta kasnije Mejson Maunt rešio je pitanje pobednika posle dobrog dodavanja Tima Vernera! 

Čelsi će se za titulu u FA Kupu boriti protiv Liverpula na Vembliju!