Autor: Informer.rs

19.04.2022.

00:04

Foto: reuters

Sport

MURINJO POSLE REMIJA: Nisu dali da pobedimo!

Vučica je otkinula bod Napoliju i ostala u konkurenciji za plasman u Ligu Evrope, eliminisavši domaćina iz trke za šampionsku titulu.

Izjednačenje gostima iz Rima doneo je Stefan El Šaravi u sudijskoj nadoknadi, a njegov pogodak je Posebni proslavio sa neviđenom euforijom.

- Slavio sam, jer je izgledalo nemoguće da ostvarimo pozitivan rezultat. I to ne zato što moj tim nije igrao dobro. Naprotiv, napradovao je tokom 90 minuta, ali sam sve vreme imao osećaj da je teško, gotovo nemoguće ostvariti povoljan ishod u Napulju. Zato sam se radovao - otkrio je Žoze Murinjo.

Portugalac je bio vidno ljut nakon utakmice.

- Posle meča Lige konferencije pre četiri dana, duel sa Napolijem došao nam je kao uspon na Mont Everest. Kvalitetom, karakterom, mentalnom snagom i neverovatnom upornošću smo uspeli. Želeli smo i više, a ostvarili smo samo ono što je bilo moguće. Neizmerno sam ponosan na momke koje treneram. Mi nismo kandidati za Skudero, ali i dalje imamo pravo da dobijamo utakmice. Jedina je razlika što je u Napulju izgledamo da smo lišeni tog prava.

Naročito na odluke glavnog arbitra Marka di Bela i sudije iz VAR sobe Aleandra di Paola.

- Čitao sam da će novog prvaka Italije odlučiti sudije. Tačnije, da će šampion postati tim na čiju štetu budu manje grešile. Dodao bih da prvenstvo može da se odluči i greškama u korist ekipa koje su kandidati za naslov. Ne bih da govorim previše, ali ponekad me je sramota što sam bio pored aut-linije.

Usledilo je iznošenje argumenata:

- Koliko da ih istaknem, dva, tri, više...? Alesandro Zanoli je trebalo da bude isključen. Samo u prvom poluvremenu je trebalo da dobije drugi žuti karton, tako bi bilo u kojoj ligi planete. Zatim, bio je penal nad Nikolom Zaniolom. Ima još dosta detalja, ali ću se ovde zaustaviti. Trebalo bi više da poštujete Romu. Nažalost, u periodu kad je ekipa formirana nismo bili dovoljno dobri i zato nismo u stanju da se borimo za titulu, ali i dalje želimo pobedu u svakom susretu - vidno je bio ljutit Murinjo.