Autor: Informer.rs

19.04.2022.

17:26

Foto: Tanjug

Sport

REŠENA MISTERIJA! Evo kako se 30.000 Nemaca našlo na BARSINOM stadionu!

Osim Laporte, konferenciji je prisustvovao i čovek zadužen za klupski marketing koji je objasnio kako je od 79.468 navijača njih 37.746 imalo sezonsku ulaznicu, dok je 34.435 ulaznica prodato, a  pet hiljada ulaznica, prema pravilima, bilo je namenjeno nemačkim navijačima.

On je izneo podatak da je na blagajni prodato 1500 ulaznica, a 23.427 putem interneta. Ulaznice su imali i posrednici, te da je jedan od njih pogrešio i da je sa njim raskinut ugovor! Laporta je pojasnio kako su kontrolni mehanizmi funkcionisali i da je sistem odbio više od 27 hiljada pokušaja kupovine karata iz Nemačke.

Informer

 

Ipak, nemački državljani su se snašli i do njih došli drugim načinima. Prema rečima predsednika Barselone, učinili su to preko grupa za preprodaju, a navodno je došlo i do preprodaje pretplata. Španski gigant nije izneo tačnu brojku, a procenjuje se da je tako prodato više od sedam hiljada karata.

- Klub nije kriv za ono što se dogodilo, ali je odgovoran. Ovo se više ne sme ponoviti, Klub nije prodavao ulaznice Nemcima. Preduzećemo nešto. Važno je znati ko ulazi na stadion. Ulaznica se može preneti, ali važno je znati na koga. Nikada ništa nismo napravili jer neki ljudi od toga žive. I nije zabranjeno prodati kartu, ne možemo nekoga ko prodaje strpati u zatvor, ali možemo ih informisati-  rekao je Lapotra.