Autor: Informer.rs

20.04.2022.

11:08

Foto: Reuters

Sport

MITROVIĆ ZALUDEO EVROPU! Otimaće se giganti za srpskog golgetera!

Srpski golgeter je nastavio da trese mreže, na kontu ima 40 golova na isto toliko mečeva. Posle utakmice je pričao o plasman u Premijer ligu, a nije želeo sebe da istakne u prvi plan, ikao je najzaslužniji za veliki uspeh Fulama.

Nakon sezone kakvu je imao, Aleksandar Mitrović definitivno će meta brojnih timova, kako sa "Ostrva", tako i van njega. Ponovo se piše u inostranim medijima o interesovanju Fenerbahčea koji ga je želeo prošlog leta. Govori se o transferu vrednom 30.000.000 evra.

Mitrović igra sezonu karijere

- Osećam se neverovatno. Odradili smo izvanredan posao sada, kao i cele sezone. Zaslužujemo ovo slavlje. Posebno mi je drago što smo izborili povratak u Premijer ligu pred svojim navijačima, u svojoj kući. To celu stvar čini posebnom - rekao je Mitrović.

Mitreović iga sezonu karijere u kojoj je postigao  40 golova u Čempionšipu, apsolutni je rekorder takmičenja u ovom formatu. Nedostaju mu tri gola da postavi apsolutni rekord koji sa 42 pogotka drži Gaj Vitingem, iz ere Prve divizije u sezoni 1992/1993.

Informer

Aleksandar Mitrović uveo Fulam u elitu

- Neverovatna sezona i za mene. Dao sam mnogo golova, ali imam saigrače koji mi uvek stvaraju šanse, a ja sam uradio svoj posao. Izvanredna sezona i na ličnom i na timskom nivou. Posebna sezona. Proslavićemo, imamo nešto organizovano, ali nećemo previše, čeka nas još utakmica.

Srpskog golgetera pohvalio je i menadžer Fulama Marko Silva.

- Mitro je bio izuzetan, fenomenalan. Kada Mitro ima energije i svež je, potpuno je drugačiji igrač. Znam šta klub želi od mene. Nadam se da je ovo početak dugog putovanja. Moramo da se spremimo za veliki izazov sledeće sezone - rekao je Silva.

Fulam je lider Čempionšipa sa devet bodova više od prvog pratioc Bornmuta, kojem gostuje u sledećem kolu. Do kraja sezone igraju još sa Notingem Forestom, Lutonom i Šefild Junajtedom.

Bonus video