Autor: Informer.rs

20.04.2022.

18:21

Foto: Starsportphoto

Sport

PRETI IM KOLAPS! Igrali su protiv Zvezde u kvalifikacijama za LŠ! Sada su pred IZBACIVANJEM iz Evrope i domaćeg prvenstva!

Šampionu Rumunije prete ozbiljne sankcije, kao i izbacivanje iz Evrope i gubljenje licence za učešće u Prvoj ligi nacionalnog prvenstva.

Prema pisanju rumunskog portala "Plejsport", Kluž duguje bivšem golmanu Giedrijusu Arlauskisu 500.000 evra, koje je trebalo da isplate u tri rate.

Prva rata je morala da bude izmirena 1. oktobra 2021. godine, zatim 1. februara 2022. godine litvanskom čuvaru mreže je trebalo da na račun legne drugi deo dugovanja, a 1. juna treći. I pored toga, rumunski prvak nije ispoštovao nijedan rok i suočava se sa sankcijama.

Informer

 

Arlauskis je zbog nepoštovanja dinamike obavestio FIFA i svetskoj Kući fudbala predao ceo slučaj. Presuda je stigla Klužu, a u njoj je naznačeno da će klub morati da plati kompletan dug plus po 10.000 evra za svaki mesec kašnjenja. Kao poslednji rok, određen je 31. maj, pa ako se to ne dogodi, FIFA će zabraniti Klužu dovođenje pojačanja u narednim godinama.

Dodatni kolaps za Kluž je činjenica da se radi o dugovanju starijem od 31. decembra 2021. godine i to bi moglo da ostavi klub bez licence za Evropu, ali i za domaću ligu.