Autor: Informer.rs

27.04.2022.

07:26

Foto: reuters

Sport

BUM, BUM, BUUUUUM.... Zavalite se i uživajte! Svi golovi Lige šampiona! (VIDEO)

Real se dva puta vraćao iz mrtvih, oba puta kada je Siti imao dva gola prednosti, koji je na kraju ipak pred revanš u Madridu trijumfovao sa 4:3. 

Nažalost, samo jedan od ova dva tima može da bude učesnik finala, a nema sumnje da ćemo atomski fudbaler gledati i u Madridu.

Na Etihadu je spektakl počeo nakon samo 93 sekunde, kada je Kevin de Brujne ispratio akciju Rijada Mareza i impresivno pogodio za 1:0.

Real se nije ni oporavio od šoka, a Siti je duplirao prednost. Gabrijel Žezus bio je najsmireniji u kaznenom prostoru i lako je savladao Kurtou, za 2:0.

Informer

Očekivano, Real Madrid je uzvratio preko Karima Benzeme. Francuz je uspeo da iskoristi malo prostora koje mu je Zinčenko ostavio i preciznim udarcem savlada Edersona. 

Ponovo je Mančester siti pobegao na dva gola razlike kada je Fernandinjo pogodio Fila Fodena. Ipak, samo  dva minuta kasnije Vinisijus Žunior smanjio je zaostatak Reala. Najpre je Vinisijus fintom bez lopte potpuno izbacio iz igre Fernandinja, koji je prinudno stavljen na poziciju desnog beka. Nakon toga je nastavio da sprinta i niko nije imao šansu da ga sustigne, pa je pokazao da je jedan od najbržih igrača sveta. Prešao je više od 50 metara u punom trku s loptom i potom rutinski matirao Kurtou.

Informer

Potom smo videli dve neverovatne lepotice. Prvo je Bernardo Silva pogodio za 4:2, Tibo Kurtoa nije imao nikakve šanse kad se namestio za udarac.

Tačku je stavio Karim Benzema. "Bocnuo" je Edersona i ovim pogotkom postao najefikasniji igrač u tekućoj sezoni Lige šampiona. Izveo je popularnu "Panenku" i postigao drugi gol na meču, a 14. u sezoni.