Autor: Informer.rs

29.04.2022.

18:17

Foto: Reuters

Sport

BRITANAC KUPUJE ČELSI! Retklif daje astronomsku svotu novca za londonskog velikana!

Više od dve nedelje svi su ćutali u vezi kupovine Čelsija dok su spremali svu moguću dokumentaciju za transakciju koju traže Britanci, ali i neke uslove koje moraju da ispune potencijalni kandidati koje traži i sam Roman Abramovič.

Dok su svi ponuđači tražili nove saveznike i korporacije koje bi im pomogle u toj transakciji. U petak pravo iz vedra neba pojavio se  najbogatiji Britanac Džim Retklif je dostavio zvaničnu ponudu tešku vrtoglavih pet milijardi evra za kupovinu kluba i napravio pravi fudbalski zemljotres na Ostrvu.

Informer

 

Da situacija bude potpuno jasna, Retklif je to učinio dve sedmice pošto je istekao krajnji rok, što je još više diglo buru u Londonu. Najviše iz razloga što su banka Rejn, britanske vlasti i Upravni odbor Čelsija navodno bili nadomak odluke da izaberu jednog od četiri kupca čiji su se planovi izdvojili iz mase u prvom krugu.

Džim Retklif se dovodio u vezu sa Čelsijem još u prvim danima kada je postalo jasno da će Roman Abramovič da napusti kormilo, ali je brzo odustao jer je smatrao da vrednost kluba nije četiri milijarde evra, koliko ruski oligarh traži. Ali posle više od mesec dana od toga, Britanac se ponovo uključio u trku za Čelsi.

Informer

 

- Ponudu smo dostavili jutros i jedini smo Britanci koji su spremni da kupe Čelsi. Naši motivi su jasni i jednostavni, jer želimo da stvorimo još bolji Čelsi. Nemamo motiv da idemo na čist profit jer mi stvaramo novac na drugi način - poručio je Džim Retklif u razgovoru za ugledni list Tajms.

Džimov brat Bob takođe je govorio o ovoj temi za francuske medije i otkrio vrlo jasnu nameru da se dokopaju Čelsija...

- Čelsi je klub po mom ukusu. Živeo sam u Londonu duže od bilo kog drugog mesta na svetu, imam sezonsku kartu za Čelsi, iako ovih dana ne idem često na stadion zbog poslovnih obaveza. Čelsi je postao ozbiljna fudbalska korporacija, a ozbiljnost rada se na nivou Premijer lige oseti najviše u klubovima iz Londona.

Bogastvo porodice Retklif procenjuje se na  preko 12.000.000.000 evra. Džim je inače navijač Mančester junajteda, a njegov brat Bob je navijač  Čelsija, dok obojica imaju dugi niz godina sezonske ulaznice za ložu na Stamford Bridžu.