Autor: Informer.rs

30.04.2022.

17:53

Foto: Tanjug

Sport

ODMOTAVA SE KLUPKO! Ispao prvi tim iz Premijer lige!

Prvo je odigrana utakmica između Njukasla i Liverpula. Gost je slavio minimalnim rezultatom golom Keite u 19.minutu.

Nakon ovog meča, odigrana su još četiri sureta, u kojima je Aston Vila bila bolja od Noriča 2:0, Sautempton je kod kuće poražen 1:2, Barnli je u gostima pobedio 2:1, dok je Brajton bio bolji od Vulvsa 3:0!

Informer

 

Ulog Votford i Barnlija bio ogroman! Opstanak u elitnom rangu je bio u glavama oba tima, ali nije sve gotovo, a Barnli je na ovo gostovanje stigao u boljoj situaciji! Sve su sebi otežali zbog autogola Džejmsa Tarkovskog posle samo pet minuta igre. Ipak, znali su da moraju da krenu na sve ili ništa, a u samom finišu meča, gosti stižu do izjednačenja. Tejlor je sjajno centrirao sa levog krila, a Džek Kork utrčao iz drugog plana i glavom poravnao rezultat u 83. minutu. Barnli je dao gas, a  Matej Vidra tri minuta kasnije progirava Braunhila koji mirnim udarcem, po zemlji, vara Fostera za preokret i 34. bod u sezoni.

Informer

 

Sada su na 16. poziciji,  sa pet bodova više, uz dva meča više od Evertona koji je prvi "ispod crte". Votford ostaje na samo 22 boda i njihove nade za opstankom su gotovo ugušene, a Norič je ispao nakon što je doživeo poraz od Aston Vile u Birmingemu. Bilo je 2:0, a strelci su je bili Oli Votkins u 41. minutu posle asistencije Denija Ingsa i sam Ings u završnici. Sa svojih 21 bodom, "kanarinci" više nemaju nikakve šanse da opstanu i prvi su putnici u Čempionšip.

Sa druge strane, Brajton je sa ubedljivih 3:0 savladao Vulvse, a Mekalister, nakon što je promašio penal, uspeo je nešto kasnije da se iskupi, a zatim su bili precizni Trosar i Bisuma.