Autor: Informer.rs

02.05.2022.

21:43 >> 17:15

Foto: printscreen

Sport

SALAH I EGIPĆANI ĆE BITI BESNI! Senegal ide na MUNDIJAL - FIFA donela presudu! (VIDEO)

Veliki skandal dogodio se na meču Senegala i Egipta u okviru afričkog baraža za plasman na Svetsko prvenstvo. Četa Aliju Sisea plasirala se na Mundijal u Kataru, ali su Senegalci do danas morali da strepe budući da je nakon žalbe Egipta protiv njih pokrenut postupak. 

Naime, veliki broj navijača je sa tribina uperilo lasere u Mohameda Salaha, kada je kapiten Egipta pokušao da šutira u penal završnici. As Liverpula nije pogodio gol što je bio dovoljan povod da se Faraoni požale FIFA-i, a svetska fudbalska organizacija otvorila je postupak protiv Senegala.

Ipak, ceo slučaj danas je dobio epilog - Senegal ide na Mundijal, ali će prvi meč na domaćem terenu igrati bez navijača. Uz to, moraju da plate 180.000 evra zbog nereda navijača na meču protiv Egipta. U saopštenju se navodi da je u obzir uzeto korišćenje lasera, ulazak navijača na teren, kao i uvredljiv transparent i neuspeh da se obezbedi bilo kakav red na stadionu.

Nadali su se u Egiptu da će dobiti šansu za popravni i nema sumnje da će biti izuzetno nezadovoljni budući da su laseri, možda, direktno odlučili putnika za Mundijal.