Autor: Informer.rs

02.05.2022.

18:08 >> 16:54

Foto: Tanjug/AP

Sport

ISTORIJSKA ŠANSA ZA VILJAREAL! Emeri veruje u NOVO ČUDO!

- Pred nama je istorijski trneutak. Naši ljudi su vrlo ponosni. Dobro smo igrali na domaćem terenu. Nadam se da ćemo pred našim navijačima odigrati najbolje ove sezone i proći dalje - rekao je Emeri.

Fudbaleri Viljareala igraju u utorak od 21 čas na svom terenu protiv Liverpula, revanš utakmicu polufinala Lige šampiona. U prvom meču prošle sedmice na Enfildu Liverpul je pobedio sa 2:0.

Viljareal je na putu do polufinala eliminisao Juventus i Bajern iz Minhena. Španska ekipa je sedma na tabeli Primere i neće uspeti da se plasira u Ligu šampiona sledeće sezone. Ove sezone igra u najjačem evropskom takmičenju pošto je prošle sezone osvojila Ligu Evropa.

Žuta podmornica je ove sezone po prvi put u elitnom takmičenju nakon deset godina pauze. Ujedno, treći put da igra nokaut fazu, a 2006. godine je Viljareal takođe igrao u polufinalu.

Informer

Liverpul pokušava da se plasira u finale treći put u poslednjih pet sezona. Poslednji put eliminisan je iz nokaut faze kada je dobio prvu utakmicu, u sezoni 2001/2002, u četvrtfinalu protiv Bajera iz Leverkuzena. Engleski klub pobedio je u svih pet utakmica na gostujućem terenu ove sezone u Ligi šampiona.

Neizvesno je da li će Emeri moći da računa na Raula Albiola, Herarda Morena i Arnoa Grunevelda. Utakmicu će sigurno propustiti Eremi Pino zbog povrede mišića.

- Veoma smo motivisani što igramo polufinale Lige šampiona na domaćem terenu. Želimo da uživamo u ovom trenutku sa našim navijačima - rekao je Emeri.