Autor: Informer.rs

02.05.2022.

18:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

ODLIČAN POTEZ ZDRAVKA KUZMANOVIĆA - Rađa se nova srpska GOL-MAŠINA! Ima 17 GODINA i već REŠETA u Superligi! (VIDEO)

Ekipa Proletera grčevito se bori za opstanak, u prethodnom kolu doživeli su težak poraz od subotičkog Spartaka, ali na Slanoj bari uprkos porazu imaju razlog za zadovoljstvo. 17-godišnji napadač Veljko Ilić po prvi put je dobio šansu u startnoj postavi i odmah je postigao gol u seniorskom fudbalu. 

- Bio sam srećan pre svega što sam počeo meč u startnoj postavi, a gol je samo upotpunio zadovoljstvo. Nakon postizanja pogotka prvo nisam bio svestan šta se desilo da bi posle nekoliko minuta pogledao u semafor gde je na mestu strelca pisalo moje ime. Žao mi je što nismo pobedili u Subotici, ali nadam se da ćemo uz još koji moj gol ostvariti cilj i ostati u ligi - rekao je Ilić nakon meča. 

Mladi napadač je tokom zime stigao u Proleter, uglavnom je dobijao šansu sa klupe, a na prvoj utakmici koju je počeo u startnoj postavi zatresao je mrežu u Superligi Srbije. 

- Osećao sam se jako lepo kada sam saznao da sam u startnoj postavi. Ovom prilikom bih se zahvalio svima u klubu koji su me podržali i dali mi šansu da igram iako nemam puno iskustva. Kod prethodnog trenera nisam dobijao toliko šanse da igram, a jedan od razloga je i što nisam bio dovoljno spreman. Smatram da sam u prethodna četiri meseca sazreo i nadam se da ću igrati još bolje - jasan je bivši fudbaler Brodarca. 

Ekipa sa Slane bare bori se za opstanak u eliti ove sezone, već za vikend ih očekuje duel protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca, ali Ilić ne oseća pritisak. 

- Nisam imao strah kada sam igrao i nemam problema sa pritiskom. Svestan sam koliko su utakmice važne i nadam se da ćemo izboriti opstanak. Mnogo sam mlad da bih razmišljao o sebi kao zvezdi. Najbitnije je da stojim čvrsto na zemlji i svestan sam da mi predstoji naporan rad kako bih napravio uspešnu karijeru. Imam puno samopouzdanja i ubeđen sam da ću biti dobar fudbaler - objasnio je napadač Proletera.