03.05.2022.

20:40

Foto: REUTERS/Lindsey Parnaby

Sport

FENOMENALNO! Fudbaler se nakon duge pauze vraća na teren, Velšanin je uspeo da pobedi opaku bolest!

Mladi 24-godišnji vezista Bornmuta Dejvid Bruks pobedio je kance. On je imao Hodžkiov limfon drugog stepena, ali uspeo je da savlada nepriajtelja.

Ovaj mladi fudbaler je stigao u Bornmut iz Šefilda i bio je jedan od lider tima pre nego što mu je dijagnistikovana bolest.

- Prošlo je nekoliko meseci otkako sam se poslednji put javio i srećom sada sam završio svoje lečenje. Želeo bih da se zahvalim neverovatnom medicinskom osoblju koje mi je pomagalo - počeo je Bruks.

Momak koji je upisa 21. nastup u dresu reprezentacije Velsa naglasio je da je zahvalan svima koji su ga podržali tokom njegove teške borbe da ozdravi. 

- Prošle nedelje sam se našao sa mojim lekarom i dobio sam završne testove. Oduševljeno mogu da kažem da je tretman uspeo i da sam sada potpuno zdrav. Neverovatno je ovo i i zahvalan sam svima na lepim željama i podršci tokom ovog teškog perioda - naglasio je on.

Vezista Bornmuta koji je bio na meti klubova poput Mančester junajteda pre bolesti, a sada je objavio da se uskoro vraća na teren, te da je veoma uzbuđen zbog toga.

- Vrlo sam uzbuđen što ću početi svoje pripreme za povratak fudbalsakoj karijeri. Momci u Bornmutu imaju sjajnu sezonu i radujem se povratku u tim. Daću sve od sebe i radiću najviše moguće u narednim mesecima kako bi se u bliskoj budućnosti vratio pred publiku", zaključio je Bruks.