Autor: Informer.rs

05.05.2022.

12:35

Foto: Tanjug/AP

Sport

BILI SMO BLIZU ELIMINACIJE, ALI... Anćeloti otkrio TAJNU USPEHA!

Real je u revanš meču polufinala Lige šampiona pobedio na svom terenu nakon produžetaka Siti sa 3:1, i ukupnim rezultatom 6:5 stigao do finala.

- Bili smo blizu eliminacije, ali smo uspeli da izvučemo poslednji atom snage koji smo imali i preokrenemo rezultat - izjavio je Karlo Anćeloti, a preneo Skaj Sport.

Siti je poveo u 73. minutu golom Rijada Mareza, ali je Real u sudijskoj nadoknadi vremena golovima Rodriga preokrenuo rezultat i izborio produžetak. Konačan rezultat postavio je Karim Benzema golom iz penala u petom minutu prvog produžetka.

- Odigrali smo dobru utakmicu protiv jakog rivala. Nakon preokreta, imali smo psihološku prednost u produžecima. Ne mogu da kažem da smo navikli na ovakve mečeve, ali ovo se desilo i protiv PSŽ-a i Čelsija - rekao je Anćeloti.

Informer

Karlo Anćeloti

Anćeloti je rekao da ako "mora da kaže" šta je pokretač preokreta, da je to "istorija kluba" koja ne dozvoljava timu da se preda i kada deluje "da nema povratka".

- Srećan sam što smo u finalu, i što ćemo igrati protiv još jednog sjajnog tima. Biće to fantastična utakmica - izjavio je Anćeloti.

Real će se u finalu sastati sa Liverpulom, a meč je na programu 28. maja i igraće se u Parizu.