Autor: Informer.rs

06.05.2022.

23:30

Foto: printscreen

Sport

AUSTRIJANCI ODAJU POČAST ŠTRAUSU SA GRBAVICE! Ivica Osim dobija ulicu u Gracu!

Vlasti u Gracu uzeli su u razmatranje da odaju počast svom nekadašnjem sugrađaninu, velikom treneru Ivicu Osimu, time što bi jednoj ulici ili trgu dali ime po nedavno preminuloj legendi jugoslovenskog i svetskog fudbala.

Gradonačelnica Šturma je dodala da pre realizacije ideje treba pitati Osimovu porodicu da li bi to prihvatili, a potom bi se trebala i održati sednica na kojoj bi se razmotrilo donošenje takve odluke.

Informer

Ivica Osim

Austrijski mediji prenose da bi trg ispred stadiona u Grac-Libenauu mogao da bude nazvan po Ivici Osimu, ali i Augarten u kojem je osnovan isti klub - Šturm iz Graca.

- Ne treba prenagliti, već je naš kolektivni zadatak da skupimo ideje i da ih razmotrimo - rekla je gradonačelnica Elke Kar.

Ona je objasnila da bi htela da jedan trg ili ulicu koji bi se nazvao po velikom fudbalskom treneru koji je Šturmu iz Graca doneo istorijske uspehe.

U gradskim vlastima,svi su saglasni da treba na ovaj način da se oda počast Ivici Osimu.

Socijalistička omladina pokrajine Štajerske, odmah je po informaciji o smrti Osima, zatražila je ulicu Ivice Osima u Gracu.

U objašnjenju su istakli da je legendarni Švabo zaslužio da dobije svoju ulicu u Gracu, jer je ličnost koja je zaslužila priznanje za svoje zasluge koje je učinio, pre svega za klub, a onda i za grad.