Autor: Informer.rs

06.05.2022.

20:34

Foto: Printscreen You Tube

Sport

GROF BOŽOVIĆ IMA PORUKU ZA ZVEZDU! Ovo je njegovo MIŠLJENJE Dzjubi!

Crnogorski stručnjak odlično je upoznat sa kvalitetima golgetera Zenita, koga je imao priliku da trenira u Rostovu i Arsenalu iz Tule.

Crvena zvezda je pokazala veliko interesovanje da već ovog leta angažuje 33-godišnjeg napadača, što je potvrdio i generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić.

Božović je o Dzjubi izneo samo lepe reči:

- Dzjuba je dobar je momak! Fudbaler koji u sebi ima urođen golgeterski nagon, koji fudbal shvata kao igru. Mislim da bi za njega Zvezda bila idealna u ovom trenutku. Isto tako, i za Zvezdu bi bilo dobro da ga dobije. Ubeđen sam da bi imao podršku Delija koji prepoznaju dobre igrače. Od njega sve zavisi, on je taj koji treba da odluči. Da li želi da napušta Rusiju? Dzjuba je ono što Zvezdi u ovom trenutku nedostaje, taj "target men", špic koji može da se izbori za loptu, da je sačuva, odloži. Jedno vreme bio je igrač sa najviše dobijenih duela u ruskom prvenstvu i to je jedna od njegovih najjačih karakteristika - rekao je Božović za "Kurir".

Informer

 

Prisetio se trener Arsenala dana kada ga je vodio u svojim ekipama.

- Kod mene je Dzjuba bio u dva navrata. I to oba puta na pozajmici. Prvi put u Rostovu, kada smo osvojili Kup Rusije, a on dao 18 golova. Drugi put u Arsenalu iz Tule 2018. godine. Tada smo ga lično zvali predsednik kluba i ja i on je došao, pomogao nama i sebi.

Otkrio je bivši šef struke Zvezde da Dzjuba voli da igra mečeve pod pritiskom.

- Dzjuba mnogo voli da pobeđuje. Uživa da igra pod pritiskom. Voli ga. Hrani se pritiskom. Ima mnogo jak karakter, objektivno govoreći, što je teže, njemu je bolje. Kao da mu treba neprijatelj da bi se motivisao i dao maksimum. Voli da se dokazuje, a to je nešto što ga je pratilo kroz celu karijeru.

Informer

 

Što se tiče prilagođavanja životu u Beogradu, po rečima Božovića, to ne bi predstavljalo problem ruskom napadaču.

- Voleo bih da se čujem s njim, da mu objasnim neke stvari oko Zvezde. On je igrao u velikim klubovima Spartaku i Zenitu, verovatno bi mu se u Beogradu dopalo. Malo je klubova kao što je Crvena zvezda. Nigde nema navijača kao što su Delije. To bi mu se svidelo, plus grad i klub. Nemaju ljudi predstavu o Zvezdi i Beogradu dok ne dođu tamo. To mora da se oseti. Najbolji primer su Donald i Le Talek koji i danas često dolaze u Beograd. Zvezda je najveći klub u kojem su igrali, a ja dobro znam koliko mi je bilo teško da ih ubedim da dođu! - istakao je Miodrag Božović.