Autor: Informer.rs

08.05.2022.

16:35

Foto: Tanjug

Sport

Favoriti opravdali očekivanja! SLAVLJE ARSENALA, VEST HEMA I EVERTONA!

Napadač Arsenala Edi Nketija doveo je svoj tim do vođstva već u petom minutu, posle neshvatljive greške golmana Lidsa Mesiljea. Pet minuta kasnije ponovo je pogodio Niketija, nakon što je po levoj strani odlično probio Martineli, poslao povratnu loptu u šesnaesterac, a ovaj je bacio navijače u trans! 

Informer

 

Nije se dalo Lidsu, a kola su tek krenula nizbrdo kada je direktan crveni karton dobio Luk Ejling, zbog nepromišljenog starta. Arsenal je kontrolisao utakmicu, a Brazilac Gabrijel Martineli propustio je dve dobre prilike da postigne i treći gol za "Tobžije".

U 66. minutu Lids smanjio na 2:1 preko Dijega Ljorentea.

Fudbaleri Evertona stigli su do i te kako važne pobede u borbi za opstanak, pošto su na gostovanju Lesteru pobedili 1:2.

Ekipa Frenka Lamparda povela je u šestom minutu sjajnim golom Ukrajinca Vitalija Mikolenka. Samo pet minuta kasnije Lester je izjednačio. Nakon toga štoperi "Karamela" su se sudarili, a to je iskoristio Patson Daka i matirao Pikforda. Gosti su ponovo poveli na isteku pola časa igre. U velikoj gužvi najbolje se snašao Mejson Holgejt i vratio prednost Lampardovoj ekipi.

Informer

 

Otpisani Norič ubedljivo je poražen na svom terenu od Vest Hema, bilo je 0:4 za "Čekićare". Na poluvremenu bilo je 0:3 za ekipu Dejvida Mojesa. Pogađali su Mohamed Benrama u 12,  Majkl Antonio u 30. i ponovo Benrama u trećem minutu sudijske nadoknade. Konačan reultat postavio je Manuel Lancini iz penala u drugom poluvremenu.