Autor: Informer.rs

08.05.2022.

23:08

Foto: Tanjug/AP

Sport

JOVIĆ RAZOČARAO... Karasko rešio DERBI i srušio BLANKOSE! (FOTO)

Uspeo je Real Madrid da u sredu režira čudo i plasira se u finale Lige šampiona. Blankosi su posle velikog preokreta savladali Mančester siti i tako zakazali spektakl 28. maja u Parizu protiv Liverpula. Četa Karla Ančelotija osvojila je titulu u Primeri, te je italijanski trener večeras odmarao ekipu i doživeo poraz od najvećeg rivala - Atletiko Madrida - 1:0! 

Srpski napadač Luka Jović je posle dugo vremena pronašao mesto u startnoj postavi, ali za 60. minuta igre na Vanda Metropolitanu nije uradio ništa... Ančeloti ga je iz igre izveo posle sat vremena, a njegovo mesto je ušao Vinisijus Žunior koji je razbudio Blankose, no, ni to nije donelo boljitak. 

Informer

Jorgandžije su povele golom Janika Karaska u 40. minutu iz penala koji je skrivio Hesus Valjeho. Poznata je ekipa Čola Simeonea kao izuzetna u čivanju rezultata, a to se večeras samo potvrdilo. 

U finišu meča je Atletiko mogao i da duplira prednost, dva puta je Antoan Grizman mogao da matira Tiba Kurtou, ali nije uspeo. Real je imao prostora da kazni Jorgandžije preok Marka Asensija u 88. minutu, ali je Jan Oblak sjajno reagovao i sačuvao sva tri boda.