Autor: Informer.rs

11.05.2022.

11:59

Foto: Reuters

Sport

UHAPŠEN ALBANSKI POLITIČAR! Španci sigurni da je opljačkao kuću Karima Benzeme!

Alfred Prodani će najverovatnije biti izručen Španiji kako bi mu se sudilo za navodnu nasilnu pljačku u desetinama domova u Španiji, uključujući i pljačku doma Karima Benzeme, fudbalera Reala Madrida.

Albanska policija je u saradnji sa Interpolom uhapsila Alfreda Prodanija, političara i dugogodišnjeg direktora jednog javnog preduzeća, koji se sumnjiči da je bio organizator pljačke u Madridu.

Informer

Albanac opljačkao Karima Benzemu

Prodaniju preti tužba za učešće u čak 40 pljaški širom Španije sve od 2013. godine do danas. Hapšenje Prodanija izazvalo je buru u političkom životu Albanije, jer je svojevremeno bio zvaničnik tamošnjih vlasti, a čak devet godina radio je kao direktor vodovoda u Kurbinskoj oblasti.

- On je opljačkao Benzemu i postavljen je za direktora. Da je opljačkao Mesija, bio bi ministar - ironično je rekao Krešnik Spahiu, član opozicione političke partije u Albaniji.

Španski mediji tvrde dokazi protiv čoveka koji je uhapšen u albanskom gradu Lačiju uverljivi. Prodani bi kako navode mediji trebalo da bude isporučen Španiji, u kojoj će mu se suditi zajedno sa ostalim licima uhapšenim u ovoj akciji. Kako prenose izvori iz Španije, za pljačku Benzemine kuće optužen je i jedan albanski biznismen koji ima nekoliko velikih kompanija u svom vlasništvu, ali za sada se ne zna njegov identitet.